Ανοίγει η πόρτα για τον Alonso

Οι εξελίξεις τρέχουν και οδηγούν τον Fernando Alonso εκεί ακριβώς που θέλει: μακριά από τη McLaren-Mercedes. Η γερμανική εφημερίδα ‘Bild Zeitung’ αναφέρει ότι το διοικητικό συμβούλιο των μετόχων της Mercedes που κατέχει μεγάλο μέρος του πλειοψηφικού πακέτου της ομάδας, αποφάσισε να μη βρίσκεται στις τάξεις της ο Fernando Alonso το 2008. Ο 26χρονος Ισπανός έχει συμβόλαιο για ένα ακόμα χρόνο αλλά ύστερα από τον ανοιχτό πόλεμο με τον Ron Dennis δύσκολα θα μείνει εκεί για να το τιμήσει. Το θέμα είναι αν ο Βρετανός θα δεχτεί να τον πουλήσει ή αν θα τον αφήσει εκτός δράσης για ένα χρόνο.

Στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο RTL ο παρουσιαστής της Formula 1, Kai Ebel, υποστήριξε ότι το μέλλον του Alonso στην ομάδα εξαρτάται από την εξέλιξη του τελευταίου αγώνα της σεζόν που θα γίνει το προσεχές Σαββατοκύριακο στο Sao Paulo και που θα κρίνει και τον φετινό τίτλο.

Όσο για τον αγωνιστικό διευθυντή της Mercedes, Norbert Haug, μιλώντας στο περιοδικό ‘Stern’, δεν αρνήθηκε το ενδεχόμενο αποχώρησης του Alonso…

«Αν κάποιος δηλώνει σαφέστατα ότι δεν θέλει να κάνει κάτι, τότε υπάρχουν κι άλλες λύσεις. Προς το παρόν υπάρχει ένα συμβόλαιο και θα δούμε μετά το τέλος του αγώνα της Βραζιλίας τη θα γίνει»
, δήλωσε ο Haug. Ωστόσο, υποστήριξε ότι δεν σκοπεύουν να τον αφήσουν εκτός Formula 1 για ένα χρόνο. «Δεν είναι αυτό το στιλ μας», είπε ο Γερμανός.

top