Βγήκε λάδι


Ο Lewis Hamilton γλίτωσε την ποινή για την επικίνδυνη οδήγησή του στην Ιαπωνία.


Όπως είχα με γράψει από χθες, το συμβάν στον 46ο γύρο του Ιαπωνικού Grand Prix της προηγούμενης εβδομάδας τέθηκε υπό διερεύνηση από τους αγωνοδίκες του Κινεζικού Grand Prix στη Σαγκάη. Θυμίζουμε ότι ο Sebastian Vettel είχε πέσει πάνω στον Mark Webber, την ώρα που ακολουθούσαν τον Lewis Hamilton και όλοι βρίσκονταν πίσω από το Αυτοκίνητο Ασφαλείας. Για το συμβάν αυτό ο Vettel είχε αρχικά τιμωρηθεί με ποινή 10 θέσεων στην εκκίνηση του αγώνα της Κυριακής. Ωστόσο, στο γνωστό διαδικτυακό τόπο yputube κυκλοφόρησε ένα video, στο οποίο φαινόταν ο Lewis Hamilton να φρενάρει πολύ έντονα. Η FIA πληροφορήθηκε την ύπαρξη αυτού του video από τον Franz Tost και αμέσως ξεκίνησε τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Το πρωί της Παρασκευής, στις εγκαταστάσεις του Shanghai International Circuit, συνεδρίασε το συμβούλιο των αγωνοδικών για να αποφασίσει αν ο Lewis Hamilton έχει ευθύνη για το συμβάν και αν πρέπει να τιμωρηθεί. Στο πλαίσιο της έρευνας από τους αγωνοδίκες κλήθηκαν εκτός από τον Βρετανό οδηγό της McLaren και οι Sebastian Vettel και Mark Webber για να καταθέσουν τη δική τους πλευρά.

Η απόφαση των αγωνοδικών ήταν να μην τιμωρηθεί ο Lewis Hamilton για το συγκεκριμένο περιστατικό καθώς δεν έκριναν ότι έχει υπαιτιότητα. Επίσης, ανακλήθηκε η ποινή 10 θέσεων του Sebastian Vettel και αντικαταστάθηκε από επίπληξη.

top