«Χαρακίρι»!


Το τραγελαφικό λάθος του Lewis Hamilton στη Σαγκάη (σε συνδυασμό με την τραγική αργοπορία της ομάδας του να τον καλέσει για αλλαγή ελαστικών) έβαλε και πάλι φωτιά στη μάχη του τίτλο, κρατώντας ζωντανό σε αυτή τον οδηγό της Ferrari, Kimi Raikkonen. Άθελα του λοιπόν ο Βρετανός, έκανε ένα μεγάλο δώρο στους Ιταλούς tifosi. Ας δούμε πως αντέδρασαν στην αναπάντεχη αυτή εξέλιξη οι εφημερίδες της γειτονικής χώρας...

«Όλα ήταν έτοιμα για να αρχίσουν οι πανηγυρισμοί στα πιτ της McLaren αλλά η Formula 1 δεν συγχωρεί λάθη», έγραφε η Gazzetta dello Sport.

Η Tuttosport πρόσθεσε: «Ο Hamilton έκανε λάθος αρχάριου. Ο Βρετανός ήταν μία σκιά του άριστου οδηγού των προηγούμενων μηνών».

Πιο χαρακτηριστικές ήταν οι λέξεις που επέλεξε η εφημερίδα της Τοσκάνης, Il Tirreno: «Χάρη στο χαρακίρι του Hamilton, η Ferrari έχει και πάλι ελπίδες».

Κι αν ο Ιταλικός Τύπος τα βάζει με τον 22χρονο Βρετανό, ο πρώην οδηγός αγώνων και νυν τηλεσχολιαστής, Hans-Joachim Stuck, έριξε το φταίξιμο στο αφεντικό της McLaren, Ron Dennis...

«Αυτό που έκαναν, ήταν τελείως αδιανόητο για μένα. Θα πρέπει να αγοράσουν γυαλιά», δήλωσε ο Γερμανός αναφερόμενος στη σημαντική καθυστέρηση της Βρετανικής ομάδας, να καλέσει τον Hamilton στα pits για αλλαγή των φθαρμένων του ελαστικών.

top