Τα μυστικά του τίτλου


«Όλα τα λεφτά» ο τελευταίος αγώνας στην Βραζιλία, που θα αναδείξει τον φετινό πρωταθλητή στη Formula 1.

Όταν άρχιζε το πρωτάθλημα της F1 τον Μάρτιο στην Αυστραλία, κανένας δεν φανταζόταν το τι θα γινόταν. Είμαστε τώρα στον τελευταίο αγώνα, με 3 διεκδικητές, με το μεγαλύτερο σκάνδαλο κατασκοπίας και με κοκορομαχίες ανάμεσα στους οδηγούς της McLaren που πάνε και για τον τίτλο.

Το τι έχουμε να δούμε τις μέρες που μας απομένουν, ένας Θεός το ξέρει. Η αποθέωση ήταν ότι τοποθετήθηκε και «μπαμπούλας» της FIA στα pit της McLaren για να τηρηθεί η ισοτιμία ανάμεσα στους δυο οδηγούς. Ο Alonso διαμαρτυρήθηκε ότι η ομάδα του παραφούσκωσε τα ελαστικά του στο τελευταίο μέρος των κατατακτήριων στην Κίνα και αντί να του βάλει 0,2 psi του έβαλε 1,5 psi, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να είναι δυσκολοδήγητο. «Παραφουσκωμένα» ήταν και τα δημοσιεύματα του Ισπανικού Τύπου που προσπαθούν να βοηθήσουν από την πλευρά τους τον δικό τους, Fernando Alonso, σε μια μάχη ΜΜΕ που βρίσκεται σε εξέλιξη λέγοντας ότι η McLaren βρίσκεται υπό έλεγχο για το συμβάν αυτό. Από τη μια έχουμε τους Ισπανούς να παίρνουν το μέρος του Alonso και από την άλλη τους Γερμανούς και Βρετανούς να δίνουν στήριγμα στους υπόλοιπους της McLaren.

Τα δημοσιεύματα φέρνουν τον Alonso με το ένα πόδι έξω από τη McLaren. Αυτό όμως που πρέπει να καταστεί σαφές είναι ότι ο Alonso δεν έχει τον έλεγχο της μοίρας του. Αυτόν τον έχει ο Dennis. Καμία από τις πηγές μου δεν επιβεβαιώνει το γεγονός ότι ο Alonso έχει υπογράψει «πρόθεση συνεργασίας» με την Renault. Ακόμα και να έχει υπογράψει, πρέπει να βρει κάποιον τρόπο να φύγει. Το περίεργο στην ιστορία είναι ότι τόσο η Renault όσο και η Toyota, που φαίνεται ότι τον διεκδικούν, αναφέρουν στις δηλώσεις τους ότι «εάν μπορεί να φύγει». Εάν μπορεί να φύγει από μόνος του δηλαδή. Τα 30 με 40 εκ δολ που πρέπει να πληρώσουν στη McLaren είναι ένα μεγάλο ποσό, αλλά πρέπει να περιμένουμε ακόμα για να έχουμε εξελίξεις στο σήριαλ αυτό.

Αυτό που καίει τον Dennis θα είναι ο αντικαταστάτης του Alonso, εάν αυτός φύγει. Μην ξεχνάμε ότι ο Alonso μόλις ήρθε στην ομάδα έφερε και χορηγούς μαζί του. Παίζει και αυτό ρόλο. Ο αντικαταστάτης λοιπόν έχει βρεθεί αναφέρουν οι πηγές μου. Δεν ακούει στο όνομα Rosberg μιας και δεν τον αφήνει ο Williams. Εκτός αυτού, ο Dennis πρέπει να πληρώσει για να τον πάρει. Ακούει στο όνομα Kovalainen. Αυτό που συζητείται τη στιγμή αυτήν είναι ότι εάν ο Dennis αναγκαστεί να δώσει τον Alonso στη Renault, τότε θα ζητήσει τον Kovalainen. Ο Alonso είχε ζητήσει πριν από κάποιες εβδομάδες από τους ανθρώπους της Renault να έχει teammate τον Fisichella (μην του πετύχει κανένας οδηγός τύπου Hamilton πάλι). Ο Fisico δεν θα είναι του χρόνου στην Renault. Ο Alonso ζήτησε να μην έχει και τον Kovalainen δίπλα του. Με την απόφαση της Renault να έχει στο δεύτερο κοκπιτ τον Nelson Piquet Jnr έγινε δεκτό και αυτό το αίτημα του Fernando. Τα πάντα όμως αλλάζουν στην F1 από στιγμή σε στιγμή.

Από την άλλη ο Hamilton προετοιμάζεται για τον αγώνα. Έκπληξη είναι και μέχρι στιγμής το γεγονός ότι ο Hamilton, ο οποίος δεν έχει πατήσει ποτέ το πόδι του στην πίστα του Interlagos, αντί να κάνει δοκιμές στον υπερσύγχρονο εξομοιωτή της McLaren, σε αυτό που ο Hakkinen χτύπησε τα χέρια του όταν για πλάκα έπεσε πάνω σε τοίχο, μάθαινε την πίστα από το Playstation.

Φρέσκους κινητήρες θα έχουν στον αγώνα της Κυριακής οι Hamilton και Raikkonen και αυτόν της Κίνας θα φοράει ο Alonso.

top