Γλώσσα λανθάνουσα…


Ένα απίστευτο λεκτικό ολίσθημα του Ron Dennis αναζωπυρώνει τη φωτιά στους κόλπους της McLaren.
Αν υπάρχει κάποιος που έχει αρμοδιότητα να διατηρεί την ηρεμία στους κόλπους της McLaren, αυτός είναι το μεγάλο αφεντικό, ο Ron Dennis. Είναι δική του υπευθυνότητα να πάει η ομάδα όσο γίνεται ανεπηρέαστη στον τελευταίο αγώνα της Βραζιλίας, όπου θα κριθεί ο φετινός τίτλος. Ωστόσο, μιλώντας σε Βρετανούς δημοσιογράφους μετά το τέλος του Κινεζικού Grand Prix, ο Dennis είπε μια κουβέντα που θα συζητιέται για καιρό τόσο στα paddock όσο και στα μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα των ‘Times’, ο διευθυντής της McLaren φέρεται να είπε τα εξής, αναφερόμενος στην εγκατάλειψη του Lewis Hamilton: «Το πρόβλημα ήταν η βροχή και ότι τα ελαστικά του ήταν στη χειρότερη δυνατή κατάσταση. Ωστόσο, δεν μας απασχολούσε καθόλου ο Kimi (Raikkonen). Δεν είχαμε τον Kimi για αντίπαλο, βασικά τρέχαμε εναντίον του Fernando».

Με αυτήν του τη δήλωση ο Dennis –την οποία είναι δύσκολο να έκανε κατά λάθος- έδειξε ότι όλη η McLaren βρίσκεται συντεταγμένη στο πλευρό του Lewis Hamilton και ότι ο Fernando Alonso ουσιαστικά παλεύει μόνος του να κατακτήσει τον 3ο συνεχή τίτλο του. Ταυτόχρονα, ρίχνει νερό στο μύλο της συνομωσιολογίας, που έχει ξεκινήσει κυρίως από τις ισπανικές εφημερίδες, ότι στη McLaren δεν υπάρχει καθεστώς ισότητας, όπως διαλαλεί παντού ο Βρετανός. Επίσης, ενισχύει και τα σενάρια της υπονόμευσης του Alonso από την ίδια του την ομάδα, που λένε ότι επίτηδες «πειράζουν» το μονοθέσιο του Ισπανού για να μην είναι ανταγωνιστικός στον Hamilton.

Η αλήθεια είναι ότι οι σχέσεις των δύο πλευρών είναι πλέον πολεμικές, εδώ και αρκετό καιρό, και αυτό ήταν το τελευταίο επεισόδιο στις εχθροπραξίες. Η ευθύνη βαραίνει και τους δύο, καθώς και ο Alonso δεν έδειξε ακριβώς αθλητικό πνεύμα στον ανταγωνισμό του με τον Hamilton, πόσω μάλλον που είναι και teammates, ενώ και ο Dennis από την αρχή δεν έδειξε καμία προθυμία να κρύψει την προτίμησή του στον νεαρό Βρετανό που η ομάδα έβγαλε από τα σπλάχνα της.

Και τώρα, τι θα γίνει; Το ερώτημα αυτό δεν μπορεί να απαντηθεί πριν από το τέλος του πρωταθλήματος. Το μόνο δεδομένο που έχουμε είναι ότι ο Alonso έχει συμβόλαιο με τη McLaren και για το 2008. Είναι σίγουρο ότι ο Alonso κάνει ό,τι μπορεί για να το σπάσει αλλά δεν ξέουμε ότι αυτό είναι εφικτό. Επίσης είναι βέβαιο ότι υπάρχει κάποιο ποσό εξαγοράς, το ύψος του οποίου έχει ακουστεί ότι είναι 30, 40 ή ακόμα και 50 εκατ. δολάρια. Οι πλευρές θα σταθμίσουν τα συμφέροντά τους και αναλόγως θα αποφασίσουν. Ο Alonso έχει δηλώσει ότι δεν θέλει να μείνει εκτός αγώνων το 2008 οπότε αυτή η λύση μάλλον αποκλείεται. Ο Ron Dennis δεν θέλει να τον αποδεσμεύσει, τουλάχιστον όχι αν δεν αποζημιωθεί, όμως είναι βέβαιο ότι δεν θέλει έναν δυσαρεστημένο οδηγό τον οποί θα εχθρεύεται όλη η ομάδα και αυτός δεν θα μιλάει σε κανέναν. Το κόστος σε αγωνιστική απόδοση σε αυτήν την περίπτωση θα είναι πολύ μεγάλο για την ομάδα.

Ο επόμενος αγώνας, την Κυριακή 21 Οκτωβρίου στη Βραζιλία, θα στέψει παγκόσμιο πρωταθλητή. Το πιο πιθανό είναι ότι αυτός θα ανήκει στην ομάδα της McLaren. Ωστόσο, στο Woking θα υποδεχτούν το «καλό παιδί» Lewis Hamilton με ουρανομήκεις πανηγυρισμούς, κάτι που δεν θα συμβεί αν κερδίσει το πρωτάθλημα ο «αχώνευτος» Ισπανός, που είναι αμφίβολο αν θα ακούσει έστω και ένα «congratulations».

top