Στα παλιά λημέρια


Παρότι η σεζόν δεν έχει τελειώσει ακόμα, όλοι όσοι ασχολούμαστε με τη Formula 1 ξέρουμε ήδη ποιο θα είναι το καυτό θέμα των μηνών που θα μεσολαβήσουν μέχρι την έναρξη του νέου πρωταθλήματος: Το μέλλον του Fernando Alonso. Ένα σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας ‘Bild’ έρχεται να ταράξει ακόμα περισσότερο τα νερά στην πολύκροτη αυτήν υπόθεση. Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, ο Ισπανός δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής συμφώνησε με τον Flavio Briatore να συνεχίσει από του χρόνου την καριέρα του στην ομάδα που δόξασε και δοξάστηκε, στη Renault, υπογράφοντας μάλιστα 3ετές συμβόλαιο.

Ωστόσο, η υπερβολή στο δημοσίευμα αυτό είναι προφανής. Πρώτον και κυριότερον, είναι αδύνατο κάποιος να υπογράψει συμβόλαιο σε μια ομάδα ενώ είναι ακόμα σε ισχύ συμβόλαιο με κάποια άλλη. Επίσης, η χρονική διάρκεια των 3 ετών είναι πολύ μεγάλη και είναι γνωστό ότι στην παρούσα φάση ο Alonso δεν θέλει τόσο μακρόχρονη δέσμευση.

Αυτό που ξέρουμε ήδη, και στο MSFREE το έχουμε ήδη γράψει στο σχετικό άρθρο, είναι ότι στο περιθώριο του Ιαπωνικού Grand Prix οi Flavio Briatore και Pat Symonds έδειξαν στον Alonso τα σχέδια της Renault R28, δηλαδή του μονοθεσίου με το οποίο η γαλλική ομάδα θα τρέχει του χρόνου, με σκοπό να του αποδείξουν ότι το μονοθέσιο θα είναι ανταγωνιστικό και με αυτόν τον τρόπο να τον δελεάσουν.

Όμως, όσες προσπάθειες και αν κάνει η Renault, όπως και η Toyota, που επισήμως έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον της για τον Alonso, ούτε καν ο ίδιος ο Ισπανός δεν ορίζει το μέλλον του. Τόσο το πεπόνι όσο και το μαχαίρι βρίσκονται στα χέρια του Ron Dennis και αυτός είναι που θα ορίσει τις εξελίξεις.

top