Ώθηση από τη Ferrari


Η Ferrari δεν είναι απλά μία φημισμένη μάρκα παραγωγής σπορ αυτοκινήτων. Ούτε μόνο μία επιτυχημένη αγωνιστική ομάδα. Είναι μία εταιρεία που παράλληλα με τις δικές της δραστηριότητες στηρίζει τις προσπάθειες και άλλων, παρέχοντας πελατειακούς κινητήρες. Στην λίστα των άλλων βρίσκονται και δύο ομάδες της Formula 1, η Scuderia Toro Rosso και η Spyker. Δύο ομάδες στις οποίες η Ferrari σκοπεύει να κάνει ένα δώρο του χρόνου. Αυτό θα αφορά ακόμα πιο ισχυρούς κινητήρες...

«Σε αυτό μας βοηθά σημαντικά ο κανονισμός του παγώματος της εξέλιξης των κινητήρων καθώς μπορείς να οργανώσεις όλες τις δραστηριότητες και όλο το πρόγραμμα λειτουργίας, αρκετά πιο πριν. Φέτος κάναμε πολύ καλή δουλειά και αυτό οφείλεται σε ένα βαθμό στο πάγωμα αυτό»
, δήλωσε ο επικεφαλής μηχανικός αγώνα για τους πελατειακούς κινητήρες, Mattia Binotto. «Η συνεργασία μας με τις Toro Rosso και Spyker εξελίχθηκε πολύ καλά. Παράλληλα, οι κινητήρες μας παρουσίασαν βελτίωση στην απόδοσή τους, πράγμα που τονίστηκε από τις πρόσφατες εμφανίσεις της Toro Rosso. Στην αρχή της σεζόν τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα καθώς είχαμε πολύ λίγο χρόνο να προετοιμαστούμε και να δουλέψουμε πάνω στο ιδανικό πάντρεμα των κινητήρων μας με το σασί των πελατών μας. Όμως, και με τις δύο ομάδες καλύψαμε το χαμένο έδαφος και κάναμε βήματα προς τα εμπρός. Και θέλουμε να συνεχίσουμε αυτήν τη βελτίωση και του χρόνου. Άλλωστε και όλοι στο Maranello ήταν χαρούμενοι που στην Κίνα τέσσερις κινητήρες της Ferrrari τερμάτισαν στις πρώτες έξι θέσεις».

Η Ferrari έχει ανακηρυχθεί ήδη πρωταθλήτρια στους κατασκευαστές, η Toro Rosso σκαρφάλωσε στην 7η θέση χάρη στους 8 βαθμούς που πήρε στη Σαγκάη ενώ η Spyker έχει στο ενεργητικό της μόλις ένα βαθμό.

top