Υπό έρευνα ο Hamilton


H FIA ελέγχει την οδήγηση του πιλότου της McLaren πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας.

Μπορεί στην Ιαπωνία ο Lewis Hamilton να σημείωσε την 4η φετινή του νίκη και με αυτή να απέκτησε προβάδισμα δώδεκα βαθμών στη μάχη του τίτλου, αλλά τα παραπάνω ακόμα δεν είναι δεδομένα. Κι αυτό γιατί η παγκόσμια ομοσπονδία έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με την οδήγηση του Βρετανού, ακολουθώντας το αυτοκίνητο ασφαλείας αφού στοιχεία που έχουν παραδοθεί στη FIA φέρουν τον οδηγό της McLaren ως πιθανό υπαίτιο για τη σύγκρουση ανάμεσα στους Mark Webber και Sebastien Vettel.

Ακόμα δεν είναι σαφές τι είδους νέα στοιχεία έχουν προκύψει αλλά πληροφορίες κάνουν λόγο για βίντεο από τη στιγμή του ατυχήματος ανάμεσα στους οδηγούς των Red Bull Racing και Scuderia Toro Rosso. Συγκεκριμένα, για ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο Youtube, που δείχνει τον Hamilton να επιβραδύνει σημαντικά στη δεξιά πλευρά της πίστας, υποχρεώνοντας τον Webber να επιβραδύνει, αιφνιδιάζοντας τον Vettel που ακολουθούσε έχοντας μηδενική ορατότητα.

Οι κανονισμοί υποδηλώνουν ότι ο πρωτοπόρος της κατάταξης, πρέπει να κρατά μία σταθερή απόσταση από το αυτοκίνητο ασφαλείας πριν την ώρα που αυτό θα πρέπει να επιστρέψει στα pits. Συγκεκριμένα, το άρθρο 40.10 των αγωνιστικών κανονισμών, αναφέρει: «Ενόσω ακολουθεί το αυτοκίνητο ασφαλείας, το πρωτοπόρο μονοθέσιο πρέπει να κρατά απόσταση μέχρι αντίστοιχη του μήκους πέντε μονοθεσίων».

Ο Mark Weber από τη μεριά του, πέταξε το γάντι στους αγωνοδίκες, ρίχνοντας εν μέρει το φταίξιμο στον Hamilton: «Σίγουρα συνέβαλε στη σύγκρουση του Sebastian από πίσω μου διότι ο Hamilton, σαφώς, δεν έκανε αυτό που θα έπρεπε να κάνει».

Μετά το ατύχημα, ο Vettel δέχθηκε ποινή 10 θέσεων στο grid του Grand Prix της Κίνας το προσεχές Σαβ/κο. Δεν αποκλείεται ο Hamilton να δεχθεί ανάλογη ποινή.

H FIA απέσυρε όλα τα video που έχουν να κάνουν σχέση με το περιστατικό...

top