«Μπαμπούλας» για τη McLaren


Ο πρόεδρος της Iσπανικής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου αποκάλυψε πως η FIA θα έχει υπό την επιτήρησή της τις ενέργειες της McLaren ώστε να διασφαλιστεί πως δεν θα γίνει καμία ενέργεια σε βάρος του Fernando Alonso στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, στη Βραζιλία. Ο Carlos Garcia, όπως συμπλήρωσε, κατάφερε να πετύχει αυτό προς όφελος του Ισπανού πιλότου, έπειτα από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της FIA, Max Mosley. Οι ενέργειες του Garcia είναι ενδεικτικές για το πώς αντιδρά ένα θεσμικό όργανο μιας χώρας με παράδοση στο μηχανοκίνητο αθλητισμό ακόμη και σε θέματα που δεν άπτονται άμεσα των αρμοδιοτήτων μιας εθνικής ομοσπονδίας. Παρόλα αυτά, όπως εξήγησε ο ίδιος ο Ισπανός αξιωματούχος, η McLaren έχει δύο Ισπανούς πιλότους και η Ομοσπονδία της χώρας δεν θα μπορούσε να μένει απαθής σε ορισμένα από όσα συμβαίνουν στην ομάδα.

Έτσι λοιπόν στο Interlagos ένα στέλεχος της FIA θα έχει μέσα στις αρμοδιότητές να παρατηρεί τις κινήσεις της McLaren σε τεχνικό επίπεδο, κάτι για το οποίο ο Garcia είπε: «Ναι είναι αλήθεια πως η FIA θα έχει έναν εκπρόσωπό της, ο οποίος θα διασφαλίσει πως δεν θα συμβεί κάτι άσχημο στον Fernando, ιδίως στις δοκιμές που είναι και το κομμάτι που υπάρχουν τα περισσότερα παράπονα στους τελευταίους αγώνες. Στι 3 Οκτωβρίου είχα μια συνάντηση με τον Max Mosley όπου εξέφρασα τις ανησυχίες μου για την κατάσταση που επικρατεί με τον Alonso η οποία δεν είναι κρυφή και εκείνος με διαβεβαίωσε».

Πάντως ο Garcia επεσήμανε πως δεν έχει αμφιβολίες για την ίση μεταχείριση της McLaren αλλά θεωρεί καθήκον του να προστατεύει τους Ισπανούς οδηγούς από κάθε κίνδυνο. «Υπάρχουν δύο Ισπανοί πιλότοι στην McLaren και είναι λογικό ότι μια Ομοσπονδία οφείλει να δίνει το παρών», είπε και πρόσθεσε, «Ειλικρινά πιστεύω πως η μεταχείριση στον τελευταίο αγώνα θα είναι ίση και πως θα υπάρχει ισότητα μεταξύ των δύο πιλότων».

top