Απορρίφθηκε η έφεση της Toro Rosso


H ποινή του Liuzzi στο Ιαπωνικό Grand Prix παραμένει και η Spyker διατηρεί το βαθμό.

Στον τερματισμό του Ιαπωνικού Grand Prix στην πίστα του Fuji στην ομάδα της Toro Rosso αισθάνονταν παρηγοριά για τη σύγκρουση του Vettel με τον Webber από την 8η θέση και τον 1 βαθμό που κέρδισε για την ομάδα ο Vitantonio Liuzzi. Ωστόσο, οι αγωνοδίκες είχαν διαφορετική άποψη, καθώς ύστερα από καταγγελία της Spyker, διαπιστώθηκε ότι ο Ιταλός προσπέρασε τον Adrian Sutil υπό καθεστώς κίτρινης σημαίας. Έτσι, αποφάσισαν να τιμωρήσουν τον Liuzzi με ποινή 25 δευτερολέπτων, κάτι που τον έριξε στην 9η θέση και έδωσε το βαθμό στον Γερμανό πιλότο της Spyker. Αμέσως η Toro Rosso άσκησε έφεση κατά αυτής της απόφασης, διεκδικώντας το βαθμό αυτόν.

Η έφεση εξετάστηκε την Παρασκευή στο Διεθνές Δικαστήριο Εφέσεων της FIA στο Παρίσι και αποφασίστηκε ότι η απόφαση των αγωνοδικών του Ιαπωνικού Grand Prix ήταν έγκυρη. Στο Διεθνές Δικαστήριο Εφέσεων προέδρευε ο Έλληνας Βασίλης Κιούσης, και η απόφαση που εκδόθηκε ανέφερε: «Έχοντας ακούσει τις εξηγήσεις και των δύο μερών και εξετάσει τα διάφορα αποδεικτικά στοιχεία, το Δικαστήριο επικύρωσε την απόφαση του συμβουλίου των αγωνοδικών».

Στην Toro Rosso αντέδρασαν μάλλον χαλαρά στην απόφαση. Φυσικά, σεαυτό συνέβαλαν και οι 8 βαθμοί που πήρε η ομάδα στην Κίνα. «Φυσικά είμαστε απογοητευμένοι αλλά σεβόμαστε την απόφαση του δικαστηρίου», είπε ο διευθυντής της ομάδας Franz Tost.

Από την άλλη, στη Spyker ήταν ενθουσιασμένοι που επίσημα πλέον έχουν εξασφαλίσει τον πρώτο τους βαθμό στο πρωτάθλημα: «Πιστεύαμε ότι δεν υπήρχαν αμφιβολίες για τη θέση μας και η FIA δεν είχε αντιρρήσεις στα στοιχεία μας. Η απόφαση αυτή επιβεβαίωσε τον πρώτο βαθμό του Adrian Sutil και της Spyker στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που τον πήραν επάξια, με δεδομένες τις συνθήκες», δήλωσε ο Colin Kolles.

top