Αποκαλυπτήρια στο Μόναχο


Εντός έδρας αποφάσισε να κάνει τα αποκαλυπτήρια του νέου της μονοθεσίου η BMW-Sauber. Συγκεκριμένα, η πρώτη εμφάνιση της F1.08 στον Τύπο θα γίνει στο Μόναχο, στις εγκαταστάσεις της γερμανικής ομάδας. Αυτό θα συμβεί στις 14 Ιανουαρίου ενώ την επόμενη ημέρα, η F1.08 θα «γράψει» τα πρώτα της χιλιόμετρα στην πίστα Ricardo Tormo της Valencia.

Το 2007 η BMW κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην τελική βαθμολογία και θέλει του χρόνου να καλύψει τη διαφορά από την κορυφή.

«Πάντα μπορούν να υπάρξουν βελτιώσεις αν και πλέον αυτές μπορούν να προέλθουν κυρίως μέσω της αεροδυναμικής. Το θέμα δεν είναι να εντοπίσουμε και να επιδιορθώσουμε αδυναμίες στο προηγούμενο μονοθέσιο αλλά να βρούμε ένα 3 έως 5% βελτίωσης σε όλους τους τομείς ώστε να μπορέσουμε να βρεθούμε στο επίπεδο των κορυφαίων ομάδων», δήλωσε ο διευθυντής της BMW-Sauber F1, Mario Theissen.

Σύμφωνα με τον Γερμανό, η δουλειά πάνω στο μονοθέσιο της επόμενης σεζόν ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο ενώ από τον Σεπτέμβριο η Γερμανική ομάδα είχε στρέψει όλη της την προσοχή στην F1.08. Όσο για το οδηγικό δίδυμο δεν θα αλλάξει, με τους Nick Heidfled και Robert Kubica στο τιμόνι.

top