Πίστα F1 στη Χαλανδρίτσα


Στην Χαλανδρίτσα εντόπισε ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος την κατασκευή πίστας που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για Grand Prix Formula 1. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος δεν έκανε λεπτομερείς δηλώσεις για το θέμα, ωστόσο αναφέρθηκε και σε αυτό στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθέσεως Τουρισμού, World Travel Market που διεξήχθη στο Λονδίνο.

Ο κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά πως «πολύ σύντομα θα εγκαινιάσουμε το συγκεκριμένο χώρο», αναφερόμενος στην Πάτρα και φυσικά την Χαλανδρίτσα, για την οποία λόγος έχει γίνει από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους.

Η περιοχή της Χαλανδρίτσας είναι μεν πολύ πιο έτοιμη από κάθε άλλη περιοχή της Ελλάδας να φιλοξενήσει μια πίστα τέτοιου μεγέθους, ωστόσο το κόστος της κατασκευής ενός τέτοιου έργου σε καμία περίπτωση δεν θα ήταν της τάξεως των 30 εκατομμυρίων ή ίσως λίγο περισσότερων. Η αλήθεια είναι πως απαιτούνται πολύ περισσότερα χρήματα για να κατασκευαστεί μια πίστα που θα μπορεί να φιλοξενήσει αγώνα της Formula 1 και επίσης απαιτούνται πολλά χρήματα ώστε να εγκριθεί από την εταιρεία του Bernie Ecclestone, την εταιρεία δηλαδή που διαχειρίζεται τα εμπορικά δικαιώματα της F1, η διεξαγωγή ελληνικού Grand Prix.

Όλα αυτά φυσικά δεν σημαίνουν πως δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει ποτέ πίστα F1 στη χώρα μας, όπως επίσης δεν σημαίνουν πως μια επένδυση τέτοιου μεγέθους δεν θα είχε αποτελέσματα για την Ελλάδα. Το γεγονός πως ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης αναφέρθηκε σε αυτό το θέμα πάντως είναι αν μη τι άλλο ενθαρρυντικό πως υπάρχει φως στο τούνελ της κατασκευής μιας πίστας στη χώρα μας, γιατί κακά τα ψέματα οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα θα υποδέχονταν με θετικές γνώμες την κατασκευή ενός αυτοκινητοδρομίου ακόμη και αν δεν ήταν για αγώνες Formula 1.

top