Σημαντικές αλλαγές στη Ferrari

Άλλαξε ριζικά το αγωνιστικό τμήμα της Ferrari, με τον Jean Todt να μην περιλαμβάνεται πλέον σε αυτό.

Μετά την ανακοίνωση της Honda ότι ο Ross Brawn αναλαμβάνει επικεφαλής της Honda F1 Racing Team, η Ferrari τάραξε ακόμα περισσότερο τα νερά της Formula 1, ανακοινώνοντας σημαντικές αλλαγές στους επικεφαλής της αγωνιστικής της ομάδας. Ο Jean Todt, που ήταν από το 1993 ο εγκέφαλος και ο αρχιτέκτονας των επιτυχιών της Scuderia δεν θα ασχολείται πλέον με τα αγωνιστικά αλλά θα πάρει κάποιο άλλο πόστο στην ιταλική ομάδα. Διευθυντής της Gestione Sportiva αναλαμβάνει ο Stefano Domenicali (δεξιά στη φωτογραφία), o οποίος από τη θέση του αγωνιστικού διευθυντή οδήγησε φέτος την ομάδα στην κατάκτηση και των δύο τίτλων.

Ο μέχρι τώρα τεχνικός διευθυντής Mario Almondo (αριστερά) θα πάρει τη θέση του επιχειρησιακού διευθυντή (operations director) ενώ ο Aldo Costa αναβαθμίζεται και αναλαμβάνει τεχνικός διευθυντής. Τέλος, ο Giles Simon θα είναι ο διευθυντής κινητήρων.

Η κίνηση αυτή της Ferrari ήταν περίπου επιβεβλημένη, από τη στιγμή που ο Brawn δεν επέστρεψε στην ομάδα ύστερα από την απουσία του ενός έτους, αλλά έχει κι άλλες πιθανές προεκτάσεις. Όπως έχουμε γράψει πολλές φορές στο παρελθόν, το μεγαλύτερο (και ίσως το μοναδικό) εμπόδιο στη μετακίνηση του Fernando Alonso στη Ferrari ήταν ο Jean Todt. Τώρα, που ο Γάλλος δεν θα μπορεί να θέσει βέτο, ίσως να έχουμε εξελίξεις και σε αυτό το μέτωπο συντομότερα από ό,τι υπολογίζαμε.

top