Ζητάει τιμωρία του Dennis


Ο Jean Todt μίλησε στο Autosport για τους χειρισμούς της McLaren και έδειξε τον Ron Dennis.

Υποτίθεται ότι ο Ron Dennis και ο Jean Todt ήταν φίλοι ή τουλάχιστον δεν έβγαζαν τα μαχαίρια κάθε φορά που διασταυρώνονταν στα paddock. Αυτό βέβαια πριν από την εμφάνιση της υπόθεσης κατασκοπίας. Ο Jean Todt από τότε έχει επιτεθεί προσωπικά στον Dennis τουλάχιστον δύο φορές, ενώ σήμερα προχώρησε ένα βήμα παραπάνω, ουσιαστικά ζητώντας την τιμωρία του Βρετανού.

Η συμφωνία κυρίων μεταξύ FIA, Ferrari και McLaren για «παύση πυρός» και συγκέντρωση στο καινούριο πρωτάθλημα είναι πιθανόν να έχει επέλθει μετά από πίεση των Ιταλών, καθώς τα ηγετικά στελέχη της Ferrari δεν χάνουν ευκαιρία να κατηγορήσουν αυτά της McLaren. Ας δούμε αναλυτικά τις δηλώσεις του Jean Todt:

«Στην ακρόαση η McLaren παρουσίασε 200 υπογραφές διευθυντών που δήλωναν ότι ποτέ δεν είχαν πρόσβαση στα δεδομένα της Ferrari. Ύστερα, τρεις μήνες μετά, όταν η FIA έκανε τις έρευνές της, αποδείχτηκε ότι όλα αυτά ήταν ψευδή. Πίεσαν το προσωπικό τους να υπογράψει ψευδείς δηλώσεις.

Θα έπρεπε να τιμωρηθεί ο Ron Dennis; Δεν μπορούμε να υποδείξουμε το τι θα κάνει η FIA. Ας περιμένουμε να δούμε πώς θα λειτουργήσει ο οργανισμός το 2008. Ακούγονται πολλά.

Έχουμε Δεκέμβριο και το πρωτάθλημα ξεκινάει τον Μάρτιο, πολλά μπορούν να συμβούν μέχρι τότε…».


Φαίνεται ότι η υπόθεση stepneygate μπορεί να έχει κλείσει στα χαρτιά, ωστόσο παραμένει ανοικτή πληγή στο σώμα της Formula 1 και φυσικά και στις συνειδήσεις των φιλάθλων. Περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε αν ο Ron Dennis θα αποφασίσει να σπάσει τη σιωπή που έχει επιβάλλει η McLaren. Θυμίζουμε ότι φέτος, όσες φορές οι κατηγορίες της Ferrari στόχευσαν τον Βρετανό, αυτός αντεπιτέθηκε υποστηρίζοντας την ηθική του στάση. Δεν πέρασε άλλωστε και πολύς καιρός από τότε που ο Dennis δάκρυσε μπροστά στις κάμερες των φωτογράφων.

top