Ξεκαθαρίστηκε ο ρόλος του Σούμι

Μετά την απόσυρση του Μίκαελ Σουμάχερ από τους αγώνες, πριν από περίπου ένα χρόνο, είχε γίνει γνωστό ότι ο γερμανός θα συνέχιζε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Ferrari από διοικητικό πόστο, χωρίς όμως να διευκρινιστούν οι αρμοδιότητές του.Ο ίδιος ήρθε τώρα να ξεκαθαρίσει το νέο του ρόλο, τονίζοντας ότι έχει να κάνει με την εξέλιξη των μονοθεσίων της Gestione Sportiva, δηλαδή του αγωνιστικού τμήματος της ιταλικής φίρμας.

Στα καθήκοντά του συμπεριλαμβάνονται και δοκιμές στην πίστα, όπως αυτές που έκανε πρόσφατα με την F2007 με στόχο να αξιολογήσει την οδηγική συμπεριφορά της χωρίς traction control.

"Μας πήρε κάμποσο χρόνο, αφού έπρεπε να καταλάβουμε που θα ήμουν περισσότερο χρήσιμος, αλλά πλέον ο ρόλος μου εντός της Ferrari είναι ξεκάθαρος", τόνισε ο Σούμι με δηλώσεις του στην Gazzetta dello Sport.

"Θα ασχολούμαι με την εξέλιξη του μονοθεσίου εντός της Gestione Sportiva. Δεν έχουμε προγραμματίσει ακόμα τις μέρες που θα οδηγήσω το μονοθέσιο. Αυτό θα γίνεται ανάλογα με την κατάσταση. Αν η ομάδα με χρειάζεται, θα ήθελα να κάνω δοκιμές, αλλά όχι πολύ συχνά".

Σχετικά με την F2008, η οποία παρουσιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, ο Σουμάχερ ανέφερε: "Είναι πολλά υποσχόμενη, αλλά δεν έχει πάρει ακόμα την τελική της μορφή. Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι έχουν κάνει και οι αντίπαλοί μας, ώστε να σχηματίσουμε τεκμηριωμένη άποψη".

Τέλος, σε άλλες δηλώσεις που έκανε στο BBC, ο γερμανός θρύλος της F1 έχρισε ως φαβορί για τον τίτλο του 2008 τους Κίμι Ράικονεν και Φελίπε Μάσα, προσθέτοντας ότι "...η μάχη θα γίνει και πάλι μεταξύ της Ferrari και της McLaren, όμως η BMW Sauber και η Renault θα είναι πιο κοντά σε σχέση με πέρυσι και μπορούν να αποτελέσουν διεκδικήτριες".

top