Ικανοποιημένη η Bridgestone

Η πίστα της Χερέθ στην Ισπανία ήταν το μέρος όπου η Bridgestone Motorsport ξεκίνησε την τριετή της θητεία ως επίσημη κατασκευάστρια ελαστικών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της F 1, καθώς οι 9 από τις 11 ομάδες έδωσαν το παρών στις πρώτες φετινές δοκιμές το διάστημα 14-16 Ιανουαρίου.

Η μεσαία γόμα για στεγνή πίστα της
Bridgestone Potenza ήταν εκείνη που χρησιμοποιήθηκε στην πλειονότητα των δοκιμών, αν και υπήρχαν μερικές δοκιμές το πρωϊ της Δευτέρας και τη Τετάρτη, όπου χρησιμοποιήθηκαν τα βρόχινα ελαστικά κι εκείνα για ακραίες καιρικές συνθήκες της Bridgestone . Η φετινή σεζόν θα είναι η πρώτη με την Bridgestone ως επίσημη κατασκευάστρια ελαστικών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της F 1.

«Αυτές οι δοκιμές ήταν οι πρώτες της χρονιάς μετά την διακοπή και ήταν καλό που είδαμε τις ομάδες να επιστρέφουν στη δράση, κάποιες από αυτές μάλιστα είχαν και τα νέα τους μονοθέσια», είπε ο τεχνικός διευθυντής της
Bridgestone , Τετσούρο Κομπαγιάσι. "Ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος έχει να κάνει με την εξέλιξη των νέων μονοθεσίων από τις ομάδες και θα δούμε μεγάλη πρόοδο σε αυτή την περίοδο. Τα ελαστικά μας είναι ουσιαστικά τα ίδια με εκείνα που δώσαμε πέρυσι, έτσι οι ομάδες ήδη γνωρίζουν καλά τον τρόπο που αποδίδουν. Τώρα αυτό που έχουν να κάνουν οι ομάδες είναι να βελτιστοποιήσουν τα νέα τους μονοθέσια με τα ελαστικά μας και όποιος τα καταφέρει καλύτερα θα έχει την μεγαλύτερη ευκαιρία όταν θα φτάσουμε στη Μελβούρνη για το αυστραλιανό γκραν πρι σε 8 εβδομάδες ".

«Ακόμα δεν έχουμε ανακοινώσει τις επιχορηγήσεις μας για τους αγώνες και ίσως υπάρξουν μερικές αλλαγές από τις γόμες των υλικών που φέραμε σε συγκεκριμένους αγώνες το 2007", πρόσθεσε. "Έχουμε μία μικρή αλλαγή στην κατασκευή των ελαστικών για όλες τις γόμες, αλλά αυτό είναι περισσότερο μία τελειοποίηση παρά μία μεγάλη διαφορά. Επίσης έχουμε τροποποιήσει την πολύ μαλακή μας γόμα και η διαφορά θα φανεί στους αγώνες όπου θα χρησιμοποιηθεί αυτό το ελαστικό".

top