Αυξάνει την ασφάλεια η Ferrari


Η Ferrari αύξησε τα μέτρα σφαλείας ενόψει της νέας σεζόν σε μία προσπάθεια να αποφύγει την επανάληψη του σκανδάλου κατασκοπείας που προκάλεσε τριγμούς στο σπορ το 2007.

Μιλώντας στην παρουσίαση της ολοκαίνουργιας F2008 στο Μαρανέλο, ο διευθυντής επιχειρήσεων της ομάδας, Μάριο Αλμόντο, είπε ότι παίρνουν τα πράγματα πολύ σοβαρά, τόσο σοβατά που ακόμα και οι φωτογράφοι δεν είχαν δικαίωμα να βρίσκονται στα αποκαλυπτήρια.

"Το εσωτερικό επίπεδο ασφαλείας στην εταιρεία αυξήθηκε πολύ τον τελευταίο καιρό. Όλοι όσοι επισκέπτονται την Ferrari πρέπει να υπογράφουν έγγραφο εμπιστευτικότητας", είπε. "Αυτή δεν είναι η προσωπική μου αίσθηση. Τα μέτρα εφαρμόζονται για να διασφαλιστεί η αλήθεια, έχουμε περιοδικά προγράμματα και συναντήσεις για να ελέγξουν το επίπεδο της εσωτερικής μας ασφάλειας. Προφανώς η ασφάλεια δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς πειθαρχία κι οργάνωση. Οπότε όλα αυτά συνδέονται με τον οργανισμό και την συμπεριφορά των ανθρώπων. Όποιος δουλεύει για εμάς πρέπει να συμφωνεί σε διαφόρων ειδών κανονισμούς από ηθικής πλευράς και σε ότι αφορά τη χρήση των πληροφοριακών συστημάτων. Δουλεύουμε πολύ σκληρά σε αυτό τον τομέα καθώς κάποιοι από τους υπαλλήλους έχουν μία επιπόλαιη προσέγγιση. Αυτή είναι μία δουλειά που δεν τελειώνει ποτέ".

Το σκάνδαλο κατασκοπείας ξέσπασε τον περασμένο Ιούνιο, όταν ο τεχνικός διευθυντής της Ferrari', Νάιτζελ Στέπνεϊ κατηγορήθηκε για διαρροή εμπιστευτικών πληφοριών στον αρχισχεδιαστή της McLaren, Μάικ Κάφλαν. Ο Στέπνεϊ απολύθηκε και ο Κάφλαν απομακρύνθηκε πριν η McLaren τμωρηθεί με 100 εκ. δολάρια και αποβολή από το παγκόσμιο πρωτάθλημα κατασκευαστών επειδή γνώριζε ότι υπήρχαν στην κατοχή της οι πληροφορίες. Η Ferrari είχε ήδη πάρει τα μέτρα της. Δύο πρώην υπάλληλοι μπήκαν στη φύλακη όταν βρέθηκαν ένοχοι για μεταφορά τεχνικών πληροφοριών στην Toyota, όταν άλλαξαν ομάδες το 2004.

top