Πρεμιέρα της FW30 στην Βαλένθια

Το νέο μονοθέσιο της Williams για το 2008 (FW30) έκανε τις πρώτες του δοκιμές στην ομιχλώδη πίστα της Βαλένθια.
Οι ιθύνοντες της ομάδας του Γκρόουβ, προτίμησαν την φετινή χρονιά να μην κάνουν επίσημη παρουσίαση του νέου μονοθεσίου και αυτή την εβδομάδα κάνει ντεμπούτο στην πίστα της ανατολικής Ισπανίας.

Συγκεκριμένα ο νέος οδηγός δοκιμών της Williams, Νίκο Χούλκενμπεργκ, έκανε τα πρώτα χιλιόμετρα με τον κινητήρα της Τoyota, όμως δεν κατάφερε να ολοκληρώσει ούτε έναν γύρο στην πίστα της Βαλένθια, λόγω της κακής ορατότητας.

Όσο για τα χρώματα της FW30 θα αποκαλυφθούν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στο γκραν πρι της Αυστραλίας.

Ο τεχνικός διευθυντής της Williams, Σαμ Μάικλ, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την νέα χρονιά τονίζοντας: "Με τέσσερα χρόνια παγώματος των κανονισμών, έχουμε μια καλή βάση για να είμαστε προοδευτικοί και να καταφέρουμε να βελτιώσουμε το μονοθέσιο της νέας σεζόν.

Την περασμένη σεζόν εμφανιστήκαμε αξιόπιστοι και πιστεύω πως θα είμαστε σε θέση να στηριχτούμε σ' αυτή την ποιότητα, στρέφοντας βέβαια την προσοχή μας στην βελτίωση των επιδόσεων. Έχουμε επικέντρωσει την προσοχή μας στην απόδοση και την σωστή διανομή βάρους του μονοθεσίου.

Σχεδιάσαμε ένα πιο μαζεμένο μονοθέσιο υψηλής ποιότητας. Η FW30 θα κάνει ένα βήμα μπροστά, κάναμε κάποια βήματα σε διάφορους τομείς στο γενικό πακέτο θα έρθει η βελτίωση".

top