Ντεμπούτο του Παρέντε με τη Renault

Ο πρωταθλητής του περυσινού World Series by Renault , Αλβάρο Παρέντε, απόλαυσε τους καρπούς της επιτυχίας του με μία ημέρα δοκιμών στο τιμόνι της R 27 για λογαριασμό της Renault στη Χερέθ τη Πέμπτη.

Αυτό το γεγονός είδε την ομάδα να ολοκληρώνει την 4η και τελευταία ημέρα δοκιμών με την
R 27 στην ισπανική πίστα, με το νεαρό Πορτογάλο πιλότο να καλύπτει 64 γύρους στην πρώτη του ημέρα με ένα μονοθέσιο F 1. Από το 2005, ο νικητής του φημισμένου World Series by Renault καλείται να κάνει δοκιμές με την ομάδα της Renault . Έχοντας θριαμβεύσει πέρυσι, ο Αλβάρο Παρέντε είχε την ευκαιρία να απολαύσει το έπαθλό του στις αρχές της χρονιάς.

Κάτω από έναν ηλιόλουστο ουρανό, ο Πορτογάλος πέρασε το πρωϊ προσπαθώντας να εγκλιματιστεί στο μονοθέσιο με σύντομες διαδρομές τριών ως 5 γύρων. Η δουλειά συνεχίστηκε το απόγευμα, με την ομάδα να κάνει αλλαγές στις ρυθμίσεις της
R 27 ώστε να συγκεντρώσει τις πληροφορίες του Παρέντε. Ο Παρέντε έκανε τον ταχύτερο χρόνο του με νέα ελαστικά στο τέλος της ημέρας κι επίδοση 1’21’’721.

Ο Αλβάρο Παρέντε είπε για το ντεμπούτο του στην
F 1: «Οι τελευταίες ημέρες με τη Renault ήταν ο καλύτερος δυνατός τρόπος να καταλάβω πως δουλεύει μία ομάδα που είναι ικανή να κερδίζει τον τίτλο. Όλα ήταν καινούργια για εμένα, ειδικότερα το να βλέπω τόσους πολλούς ανθρώπους γύρω από το μονοθέσιο να παρακολουθούν την τηλεμετρία. Θέλω να ευχαριστήσω τους πάντες στην ομάδα, που με καλωσόρισε με φανταστικό τρόπο».

«Στο τιμόνι, εντυπωσιάστηκα περισσότερο από την ταχύτητα που μπορούσα να κινούμαι στα γρήγορα κομμάτια και τις δυνάμεις
g . Περίμενα τα φρένα να είναι πολύ δυνατά και προσαρμόστηκα σε αυτά αρκετά γρήγορα. Μάθαινα κάτι καινούργιο σε κάθε γύρο, οι χρόνοι βελτιώνονταν σταθερά και προσπάθησα να δώσω καλές πληροφορίες στους μηχανικούς. Ήταν μία φανταστική ημέρα, με θετικά αποτελέσματα με κάθε έννοια. Ελπίζω ότι θα καταφέρω να χρησιμοποιήσω αυτή την εμπειρία προς όφελός μου για την επόμενη φάση της καριέρας μου».

top