Χαρούμενη μετά την 2η ημέρα η Renault


Η Renault παρέμεινε σήμερα στη Βαρκελώνη για να συνεχίσει το χειμερινό πρόγραμμα δοκιμών της. Και οι 2 R28 ήταν ξανά σε δράση με τους Φερνάντο Αλόνσο και Νέλσον Πικέ να έχουν τα οδηγικά καθήκοντα.

Και οι 2 πιλότοι ολοκλήρωσαν τα προγράμματά τους όπως είχε σχεδιαστεί κι απόλαυσαν μία παραγωγική ημέρα. Με καλή αξιοπιστία και στα 2 μονοθέσια, ήταν η ευκαιρία να κάνουν περισσότερα χιλιόμετρα με την R28. Ο Αλόνσο έκανε συνολικά 115 γύρους, κάνοντας καλύτερο χρόνο το 1'22''938, ενώ ο Νελσίνιο έκανε επίσης 115 γύρους, σχεδόν απόσταση 2 αγώνων δηλαδή, με καλύτερη επίδοση το 1'23''002.

"Οι συνθήκες της πίστας δεν ήταν πολύ σπουδαίες σήμερα, αλλά δεν είχαμε προβλήματα και κάναμε πολλούς γύρους, οπότε έχουμε πολλά δεδομένα τα οποία πρέπει να εξετάσουμε απόψε με τους μηχανικούς", είπε ο Αλόνσο. "Θα ολοκληρώσουμε αύριο το πρόγραμμά μας, στο πλαίσιο της τελευταίας ημέρας στη Βαρκελώνη και ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε την κατανόησή μας για το νέο μονοθέσιο".

Ο Νέλσον Πικέ σχολίασε: "Ήταν μία καλή ημέρα για εμένα καθώς ολοκλήρωσα το πρόγραμμά μου και οδήγησα όλη την ημέρα, που ήταν αυτό που χρειαζόμουν. Αισθάνομαι πιο άνετα με το μονοθέσιο και σίγουρα σημειώνουμε πρόοδο. Κάναμε μερικές εξασκήσεις στις εκκινήσεις και μερικά pit stop στο τέλος της ημέρας επειδή χωρίς το traction control πολλά πράγματα έχουν αλλάξει και πρέπει να τα συνηθίσουμε".

Ο αρχιμηχανικός δοκιμών, Κρίστιαν Σιλκ, πρόσθεσε: "Η σημερινή ήταν μία παραγωγική ημέρα και κάναμε πολλά χιλιόμετρα και με τα 2 μονοθέσια, χωρίς προβλήματα. Ήμουν χαρούμενος με την απόδοση και των 2 πιλότων και μάθαμε πολλά σε ότι αφορά την απόδοση του μονοθεσίου, που μας έδωσε πολλά ενδιαφέροντα δεδομένα για να δουλέψουμε αύριο. Κάναμε μερικές μεγάλες αποστάσεις το απόγευμα με τον Νέλσον, οπότε είμαι πολύ ικανοποιημένος με την ημέρα γενικότερα καθώς πετύχαμε την πλειονότητα των στόχων μας".

top