Ο Φιζικέλα απόλαυσε την παραγωγική πρώτη ημέρα στην Βαρκελώνη

Ο πιλότος της Force India εξέπληξε αρκετούς καθώς έκανε τον 4ο χρόνο στις δοκιμές της Παρασκευής.
Ο Φιζικέλα είχε καλύτερη επίδοση το 1'23''015, που ήταν σχεδόν 1'' καλύτερη επίδοση από τον χρόνο που είχε κάνει η ομάδα της Spyker στις κατατακτήριες δοκιμές του περυσινού ισπανικού γκραν πρι. Ο Φιζικέλα έκανε 100 γύρους στην πίστα, τους περισσότερους από κάθε άλλο πιλότο, με ένα πρόγραμμα που είχε να κάνει με την βελτίωση των ρυθμίσεων και της αξιοπιστίας. Χωρίς μεγάλα μηχανικά προβλήματα στην διάρκεια της ημέρας, η ομάδα ολοκλήρωσε την προγραμματισμένη δουλειά και ανυπομονεί να συνεχίσει σήμερα το πρόγραμμα με τον Τόνιο Λιούτζι.

Ο Τζιανκάρλο Φιζικέλα σχολίασε για την ημέρα δοκιμών του: "Ήταν μία καλή ημέρα και πιστεύω ότι σημειώσαμε μεγάλη πρόοδο. Κάναμε αρκετούς γύρους δουλεύοντας στις ρυθμίσεις και κοιτάξαμε μερικά κομμάτια ώστε να βελτιώσουμε την αξιοπιστία, χωρίς να έχουμε μεγάλα προβλήματα στην διάρκεια της ημέρας. Ένιωσα πιο άνετα και στο μονοθέσιο, σίγουρα κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση και οι χρόνοι ήταν αρκετά καλοί. Είμαι πολύ χαρούμενος καθώς δείχνουμε τώρα ότι έχουμε τις ικανότητες".

Ο Μάικ Γκασκόιν, επικεφαλής τεχνικός της Force India, είπε: "Μία πολύ παραγωγική ημέρα δοκιμών που χάλασε μόνο από τις πολλές περιόδους κόκκινης σημαίας που συναντήσαμε. Το μονοθέσιο απέδωσε αξιόπιστα χωρίς πραγματικά προβλήματα και κάναμε ένα πλήρες πρόγραμμα ρυθμίσεων και δουλειάς στην αξιοπιστία. Όπως μπορείτε να δείτε, έχουμε σημειώσει καλή πρόοδο με τον Φιζικέλα και μπορούμε να χαρακτηρίσουμε αυτή την ημέρα ως πολύ ευχάριστη. Τώρα πρέπει να διατηρήσουμε αυτό το κλίμα με τους Τόνιο και Άντριαν τις επόμενες 2 ημέρες".

top