Μας έπιασαν στον ύπνο

Οι άνθρωποι της FIA δεν περίμεναν την αντίδραση των Ισπανών φιλάθλων στην πίστα της Βαρκελώνης.

Μετά το φιάσκο του διημέρου στην πίστα της Βαρκελώνης, όπου Ισπανοί φίλαθλοι αποδοκίμασαν έντονα την ομάδα της McLaren, η FIA αποφάσισε να μην επιτρέψει παρόμοιες συμπεριφορές στο μέλλον με ρατσιστικό χαρακτήρα, εις βάρος οδηγού. Κυριότερος δέκτης των επιθέσεων ήταν ο Lewis Hamilton, ο οποίος «πλήρωσε» την περσινή του κυριαρχία στην ομάδα έναντι του Fernando Alonso, τον οποίο οι Ισπανοί φυσικά θεωρούν δικό τους παιδί. Η κατάσταση έφτασε σε ακραίο σημείο όταν το Σάββατο άρχισε η ρήψη αντικειμένων, η οποία ώθησε τους ανθρώπους της ομάδας να ζητήσουν την απομάκρυνση των φιλάθλων από την πίστα για να συνεχίσουν τη δουλειά τους.

Η FIA δεν έμεινε αμέτοχη σε όλη αυτή την κατάσταση και υπογράμμισε ότι δεν θα ανεχτεί οποιαδήποτε ρατσιστική ενέργεια εναντίον οδηγών ή οποιουδήποτε εμπλεκόμενου στην Formula 1 και επέστησε την προσοχή σε όλους για λήψη μέτρων σε παρόμοιες περιπτώσεις. Αξιωματούχος στην FIA ανέφερε στο autosport.com: «Η FIA ξαφνιάστηκε και απογοητεύτηκε από την μεταχείριση που δέχτηκε ο Lewis Hamilton. Αυτές οι συμπεριφορές είναι ξεκάθαρα αντίθετες με τις αρχές της FIA και οποιαδήποτε επανάληψη θα έχει σημαντικές συνέπειες».

«Η FIA θα αποφύγει τις ρατσιστικές, πολιτικές και θρησκευτικές διακρίσεις από τις δραστηριότητες της και θα λάβει οποιοδήποτε μέτρο ώστε να προστατέψει το θεσμό», συνέχισε με αναφορά στο άρθρο 1 των αρχών της FIA.

Κινδυνεύουν τα ισπανικά Grand Prix;

Μετά την εκδήλωση των ρατσιστικών συμπεριφορών στο πρόσωπο του Lewis Hamilton, η FIA ζήτησε από την αρχή των μηχανοκίνητων σπορ της Ισπανίας πλήρη και λεπτομερή αναφορά σχετικά με το πώς σκοπεύουν να εμποδίσουν αυτές τις συμπεριφορές να επαναληφθούν. Η αυστηρότητα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας είναι δεδομένη και στο βρετανικό Τύπο έκαναν την εμφάνισή τους φήμες ότι το Ισπανικό Grand Prix στην πίστα της Βαρκελώνης και το Ευρωπαϊκό Grand Prix στους δρόμους της Βαλένθια βρίσκονται σε κίνδυνο. Τώρα, αναμένεται η απάντηση της RFEA (Real Federacion Espanola de Automovilismo), που πρέπει να αποδείξει ότι βλέπει το θέμα με την ίδια σοβαρότητα.

top