Καλύτερα από πέρυσι, αλλά δύσκολαΟ Webber πιστεύει ότι η RB4 είναι καλύτερη και ο Coulthard βλέπει ανωτερότητα των Ferrari και Mclaren.


Στη φετινή χρονιά οι άνθρωποι της Red Bull ελπίζουν να τα πάνε καλύτερα από πέρυσι, και τα πρώτα δείγματα του μονοθεσίου της ομάδας, της RB4, τους κάνουν να είναι αρκετά αισιόδοξοι. Οι οδηγοί της ομάδας, Mark Webber και David Coulthard, εκφράζουν την άποψη ότι το φετινό μονοθέσιο είναι σίγουρα καλύτερο από το περσινό, πιστεύουν ότι θα υπάρχει πολύ έντονος ανταγωνισμός στο φετινό πρωτάθλημα ενώ ο Σκοτσέζος αναγνωρίζει την ανωτερότητα των Ferrari και McLaren έναντι των υπολοίπων.

«Το μονοθέσιο δεν είναι δύσκολο στην οδήγηση, κάτι που είναι θετικό. Σίγουρα είναι καλύτερο από το περσινό. Στη Βαλένθια ήμασταν ευχαριστημένοι αλλά στη Βαρκελώνη είχαμε πρόβλημα στη μετάβαση από τις γρήγορες στις αργές στροφές. Δουλεύουμε πάνω σε αυτό για να το λύσουμε. Η αξιοπιστία δεν είναι καθόλου κακή. Έχουμε κάνει πολλούς γύρους. Πέρυσι τα κάναμε χάλια με το κιβώτιο. Φέτος είναι πολύ καλύτερα», είπε ο Mark Webber.

Ο Αυστραλός μίλησε και για τη σκληρή μάχη που θα δοθεί στο μέσο του grid: «Μαζί με εμάς βρίσκονται οι BMW, Williams και Renault. Θα ήμουν πολύ χαρούμενος αν βρισκόμασταν εμείς στη θέση που ήταν η BMW πέρυσι. Αυτήν τη στιγμή η BMW δείχνει να έχει κάνει πρόοδο και η Renault φαίνεται πιο δυνατή. Προβλέπω ότι η μάχη θα συνεχιστεί για άλλον ένα μήνα μέχρι τη Μελβούρνη».

Ο David Coulthard ήταν πιο επιφυλακτικός στις δηλώσεις του: «Πιστεύουμε ότι το μονοθέσιο έχει αρκετές δυνατότητες αλλά αυτήν τη στιγμή είναι δύσκολο να πούμε πόσο πιο γρήγορο είναι από το περσινό. Είδαμε ότι η Toro Rosso με το περσινό μονοθέσιο πήγε πολύ καλά, σίγουρα με λίγα καύσιμα, αλλά ήταν καλή και στις μεγάλες αποστάσεις. Αυτό δείχνει ότι αυτά τα μονοθέσια είναι σε καλή φόρμα και τώρα πρέπει να κάνουμε το νέο μονοθέσιο να πάει γρηγορότερα».

Πολύ μπροστά Ferrari - McLaren

Ο Σκοτσέζος οδηγός της Red Bull παραδέχτηκε ότι οι δύο ομάδες που βρίσκονταν στην κορυφή πέρυσι εξακολουθούν να είναι μπροστά από τους υπόλοιπους και φέτος, κάτι το οποίο απέδωσε στο γεγονός ότι οι Ferrari και McLaren εκμεταλλεύονται καλύτερα τα ελαστικά της Bridgestone.

«Νομίζω ότι έχουν ξεκάθαρο πλεονέκτημα. Μεγάλο πλεονέκτημα. Δεν ξέρω γιατί κάνουν τόσο καλύτερη δουλειά από όλους του υπόλοιπους. Όλοι μας δουλεύουμε πολύ σκληρά. Στη Formula 1 όλοι έχουν από μία αεροδυναμική σήραγγα και όλα τα υπόλοιπα, αλλά το να κάνεις το μονοθέσιο να δουλέψει στην πίστα είναι πολύ δύσκολο», είπε ο Coulthard και προσδιόρισε το λόγο υπεροχής στην εκμετάλλευση των ελαστικών: «Σίγουρα κάποιες ομάδες δουλεύουν πιο αποτελεσματικά σε συγκεκριμένο παράθυρο θερμοκρασιών, και όταν αυτά ζεσταίνονται παραπάνω αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Είναι πιθανό οι Ferrari και McLaren να εκμεταλλεύονται περισσότερο τα ελαστικά και από εκεί παίρνουν τους καλύτερους χρόνους».

top