Πολλή δουλειά ακόμαΤο νέο μονοθέσιο της Honda δεν είναι ακόμα έτοιμο να κάνει τη διαφορά, σύμφωνα με τον Jenson Button.

Στη Honda ξεκινούν τη νέα χρονιά με πολλές ελπίδες, που τις βασίζουν στο νέο μονοθέσιο της ομάδας, την RA108. Όμως, στις τελευταίες δοκιμές της Βαρκελώνης οι προσδοκίες τους δεν επαληθεύτηκαν. Οι Jenson Button και Rubens Barrichello δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο να κινηθούν ανταγωνιστικά, κάτι που ήταν κάπως απογοητευτικό για τους ανθρώπους της ιαπωνικής ομάδας. Πέρα, όμως, από τον αργό ρυθμό, το μονοθέσιο έδειξε να έχει απαλλαγεί από το πρόβλημα της ευστάθειας στο φρενάρισμα, που πέρυσι ταλαιπώρησε πολύ την ομάδα, ενώ και η αξιοπιστία έδειξε να βρίσκεται σε καλό επίπεδο.

Ο Jenson Button δεν έδειξε να πτοείται από τα προβλήματα και έδειξε το δρόμο προς τον οποίο πρέπει να κινηθεί η ομάδα: πολλή και σκληρή δουλειά. «Είμαι ευχαριστημένος από την αξιοπιστία του μονοθεσίου. Γενικά κάναμε μια μικρή πρόοδο αυτήν την εβδομάδα αλλά έχουμε μπροστά μας πολλή δουλειά για τις επόμενες δοκιμές. Το μονοθέσιο είναι εντελώς καινούριο, κάτι που σημαίνει ότι ξεκινάμε από το μηδέν σε ό,τι αφορά το στήσιμο».

Τη γνώμη του είπε και ο άλλος οδηγός της ομάδας, ο Rubens Barrichello: «Υπάρχουν ακόμα πολλές δυνατότητες για να δουλέψουμε πάνω στην ταχύτητα του μονοθεσίου στις επόμενες δοκιμές και αυτό θα συμβεί καθώς συνεχίζουμε να έχουμε πρόοδο με το στήσιμο. Σε αυτό το σημείο είμαι χαρούμενος που η αξιοπιστία είναι υπέρ μας».

top