Έχει καλή αίσθηση για φέτος ο Κούμπιτσα


Ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα είναι αισιόδοξος ότι η BMW Sauber θα δημιουργήσει θετικές εντυπώσεις αυτή τη σεζόν και κοιτάζει πέρα από τον πρώτο φετινό αγώνα στη Μελβούρνη.

Στη Πολωνία λέμε ότι δεν είναι σημαντικό το πώς αρχίζεις, αλλά είναι σημαντικό το πώς τελειώνεις, οπότε πραγματικά είμαι πεπεισμένος ότι κάνουμε σπουδαία δουλειά». Σε λιγότερο από τέσσερις εβδομάδες, η πίστα του Άλμπερτ Παρκ θα φιλοξενήσει τον πρώτο αγώνα της σεζόν. Παρόλα αυτά, πριν η προσοχή της ομάδας στραφεί αποκλειστικά στο πρώτο αγωνιστικό τριήμερο της χρονιάς, υπάρχουν κι άλλες δοκιμές τις προσεχείς εβδομάδες. Ο Κούμπιτσα είναι χαρούμενος με την πρόοδο που έγινε από την ομάδα του από την παρουσίαση του νέου μονοθεσίου – της F1.08.

«Παρουσιάσαμε μερικά νέα μηχανικά εξαρτήματα και επίσης δουλέψαμε στην αεροδυναμική, που σαφώς βελτίωσε το μονοθέσιο», σχολίασε. «Όλοι στην ομάδα είναι απόλυτα αποφασισμένοι να κάνουν την F1.08 όσο το δυνατό ταχύτερη", είπε ο Κούμπιτσα. «Έχουμε ένα καλά σχεδιασμένο πρόγραμμα βημάτων που θα κάνουμε πριν από τον πρώτο αγώνα".

Υπήρξαν κάποιες φήμες ότι η BMW Sauber ίσως να μην διατηρήσει το επίπεδό της ως η 3η δυνατότερη ομάδα της F1, τουλάχιστον όχι στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, αλλά ο Πολωνός προσπαθεί να μην συγκεντρώνεται στον ανταγωνισμό. «Σε αυτή τη φάση των δοκιμών πριν από την έναρξη της σεζόν, δεν κοιτάζουμε τόσο πολύ τις άλλες ομάδες», επιβεβαίωσε. «Είναι αρκετά φυσιολογικό όλοι να δείχνουν την πλήρη δυναμική τους στην αρχή της σεζόν στην Αυστραλία».

top