Καταδικάζουμε τα γεγονότα


Η Ισπανική Ομοσπονδία καταδίκασε τα γεγονότα στην Καταλανική πίστα για την επίθεση στον Hamilton.


Η Ισπανική Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού εξέδωσε ανακοίνωση για τα γεγονότα στην πίστα της Βαρκελώνης το διήμερο που μας πέρασε, στην οποία καταδικάζει τα γεγονότα και διαβεβαιώνει ότι θα διαφυλάξει το άθλημα με οποιοδήποτε κόστος στο μέλλον.

Η ρατσιστική επίθεση στην πίστα της Βαρκελώνης το διήμερο δοκιμών της McLaren, κατά του Lewis Hamilton, προβλημάτισε σε μεγάλο βαθμό τους ιθύνοντες της FIA, οι οποίοι απείλησαν ακόμη και με αποκλεισμό των δυο GP σε Βαρκελώνη και Valencia στο ημερολόγιο του 2008. Η σοβαρότητα της κατάστασης έκανε τους ανθρώπους της Ισπανικής Ομοσπονδίας να προβεί άμεσα σε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τα γεγονότα και είναι βαθύτατα απογοητευμένη με την συμπεριφορά των Ισπανών φίλων της F1.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Μετά τα δυσάρεστα γεγονότα που συνέβησαν στις τελευταίες δοκιμές F1 στην Καταλονία, η RFEA θέλει να διευκρινίσει τα παρακάτω:
Η Ομοσπονδία θέλει να εκφράσει την απόλυτη απόρριψη της στα απαράδεκτα γεγονότα, όπως επίσης εκφράζει την συμπαράσταση της στην ομάδα McLaren και ιδιαίτερα στον οδηγό της Lewis Hamilton. Οι αγώνες αυτοκινήτου είναι ένα άθλημα όπου τα γεγονότα τα οποία αποσπούν τις καλές σχέσεις μεταξύ των φιλάθλων και των οδηγών και των ομάδων δεν θα επιτραπούν».

«Αυτοί οι άνθρωποι που μπερδεύουν τον αθλητικό ανταγωνισμό με την βία πρέπει να γνωρίζουν ότι η Ομοσπονδία δεν θα τους ανεχτεί. Η RFEA θέλει να ξεκαθαρίσει ότι οι πρωταγωνιστές αυτού του γεγονότος ήταν απλά ένα μικρό μέρος ανθρώπων οι οποίοι δεν αντιπροσωπεύουν χιλιάδες ανθρώπων οι οποίοι απολαμβάνουν το άθλημα με διασκεδαστικό και εγκάρδιο τρόπο».

«Η RFEA επίσης θέλει να υπογραμμίσει την ταχύτητα με την οποία οι υπεύθυνοι της πίστας απομάκρυναν τους επιθετικούς θεατές και τους ταραξίες από τις κερκίδες. Το μεγαλύτερο μέρος της κυβέρνησης έχει ζητήσει την αύξηση των μέτρων επιτήρησης ώστε να αποφύγει αυτού του είδους τα γεγονότα στο μέλλον».


Το θέμα έχει πάρει διαστάσεις πλέον και η FIA αναμένεται να είναι αμείλικτη σε αυτό το ζήτημα, αν και είναι πολύ δύσκολο να «κοπούν» οι δύο αγώνες από το καλεντάρι.

top