Ακόμα πιο γρήγορα


Ο Kimi Raikkonen έχει βαλθεί να μας τρελάνει και έριξε κι άλλο το χρόνο στο Μπαχρέιν.


Οι εκπληκτικές επιδόσεις του Kimi Raikkonen και τις Ferrari F2008 στην πίστα του Sakhir στο Μπαχρέιν συνεχίζονται και σκορπούν προβληματισμό στις αντίπαλες ομάδες. Ο Φινλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής την Τρίτη σημείωσε χρόνο που ήταν κατά 2 δευτερόλεπτα ταχύτερος από την περσινή pole position και την Τετάρτη τον έριξε ακόμα περισσότερο. Ο Raikkonen ήταν περίπου 1,5 δέκατα του δευτερολέπτου ταχύτερος από χθες και πάνω από 6 δέκατα ταχύτερος από τον Felipe Massa, που πήρε τη θέση του Luca Badoer στο κόκπιτ της δεύτερης F2008. Ο Βραζιλιάνος αντιμετώπισε ορισμένα μηχανικά προβλήματα με το μονοθέσιό του αλλά παρόλα αυτά κατάφερε να συμπληρώσει 72 γύρους.

Όπως και τις προηγούμενες ημέρες στην πίστα βρίσκεται και η ομάδα τις Toyota. Οι Jarno Trulli και Kamui Kobayashi είχαν αναλάβει το βάρος των δοκιμών εξέλιξης της TF108, δοκιμάζοντας αρκετά εξαρτήματα και λύσεις για το στήσιμο του μονοθεσίου. Παρότι οι χρόνοι τους βρίσκονταν πάνω από ένα δευτερόλεπτο πίσω από αυτούς της Ferrari, με τον Ιταλό να είναι 1 δέκατο ταχύτερος από τον Ιάπωνα, οι άνθρωποι της ομάδας εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για το γεγονός ότι δεν αντιμετώπισαν προβλήματα.

Οι δύο ομάδες θα διακόψουν για λίγες ημέρες και θα ξεκινήσουν άλλο ένα 3ήμερο δοκιμών, στην ίδια πίστα, από την Κυριακή μέχρι την Τρίτη της επόμενης εβδομάδας.

Αναλυτικά οι χρόνοι από το Sakhir:


Θ.

Οδηγός

Ομάδα

Χρόνος

Γύροι

1.

Raikkonen

Ferrari

1:30.455

74

2.

Massa

Ferrari

1:31.293

72

3.

Trulli

Toyota

1:32.145

97

4.

Kobayashi

Toyota

1:32.265

53

top