Δεν ανησυχεί με τους νέους κανονισμούς ο Κούμπιτσα


Ο πιλότος της BMW Sauber Ρόμπερτ Κούμπιτσα, λέει ότι δεν ανησυχεί καθόλου για την προσαρμογή στους φετινούς κανονισμούς, ακόμα και με την απαγόρευση του traction control, που μεταξύ των άλλων αλλαγών, θα ασκήσει περισσότερη πίεση στην απόδοση του πιλότου.

"Όλοι θα προσαρμοστούν εύκολα στη νέα κατάσταση", είπε ο Κούμπιτσα. "Αυτή είναι η δουλειά μας και ο ταχύτερος πιλότος θα νικήσει. Όλες οι φήμες πριν τη σεζόν είναι μη αναγκαίες, όπως ήταν και οι περυσινές σε ότι αφορά την επίδραση των ελαστικών. Μερικοί από εμάς, περιλαμβανομένου και του εαυτού μου, έπρεπε να κάνουν μεγαλύτερη προσπάθεια για να προσαρμοστούν στα χαρακτηριστικά των ελαστικών της Bridgestone αλλά σε τελική ανάλυση, δεν υπήρχε μεγάλο πρόβλημα".

"Λόγω των νέων κανονισμών, θα πρέπει να χειριζόμαστε το γκάζι με μεγαλύτερη ευαισθησία και προσεκτική συμπεριφορά", πρόσθεσε. "Είμαι πεπεισμένος ότι θα παρατηρήσουμε περισσότερα λάθη και περισσότερους πιλότους να βγαίνουν από την πίστα, ειδικότερα υπό βροχή. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να χειριστείς διαφορετικά. Πιστεύω ότι ένας αγώνα που διεξάγεται σε συνθήκες όπως εκείνες που είχαμε στο περυσινό γκραν πρι του Φούτζι θα είναι αδύνατος το 2008".

top