Πάμε για νίκες


Το βελτιωμένο μονοθέσιο και η επιστροφή του Alonso θα φέρουν νίκες στη Renault, λέει ο Symonds.


Στη Renault όλοι προσπαθούν να ξεχάσουν το δύσκολο 2007 και να κάνουν το 2008 μια καινούρια αρχή, ειδικά μετά την επιστροφή στην ομάδα του Fernando Alonso. Ο Ισπανός πρωταθλητής στις πρώτες του δηλώσεις για τη νέα χρονιά εμφανίστηκε αρκετά επιφυλακτικός, λέγοντας ότι η Renault είναι ένα δευτερόλεπτο πιο αργή από Ferrari και McLaren. Ωστόσο, ο διευθυντής μηχανολογίας, Pat Symonds, είναι πολύ πιο αισιόδοξος και πιστεύει ότι ο συνδυασμός ενός καλύτερου μονοθεσίου και του Fernando Alonso θα επιτρέψουν στην ομάδα να διεκδικήσει νίκες.

Ο Pat Symonds έδωσε συνέντευξη στο βρετανικό περιοδικό ‘Autosport’, στην οποία είπε: «Είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε κάτι: ο Fernando δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα για τις δυσκολίες που είχαμε πέρυσι. Τώρα, όμως, είμαστε σίγουροι ότι έχουμε λύσει αυτά τα προβλήματα και θέλουμε να του δώσουμε το μονοθέσιο που αξίζει στο ταλέντο του. Είμαι σίγουρος ότι ο συνδυασμός του Fernando με μια αναγεννημένη Renault θα παλέψει για νίκες. Εκείνος ξέρει τι θέλει από το μονοθέσιο και εμείς έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να του το δώσουμε».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Symonds εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η Renault αντιμετώπισε τόσα προβλήματα πέρυσι. Οι λόγοι αυτοί ήταν η αδυναμία συσχέτισης των δεδομένων της αεροδυναμικής σήραγγας με την απόδοση στην πίστα και η επιπτώσεις από τη μετάβαση στα ελαστικά της Bridgestone από αυτά της Michelin: «Είχαμε δύο διαφορετικά προβλήματα. Κάθε ένα από αυτά θα ήταν ενοχλητικό αλλά ο συνδυασμός τους ήταν ιδιαίτερα άσχημος. Ερευνώντας αυτά τα φαινόμενα, γυρίσαμε πολύ πίσω και είδαμε ότι το πρόβλημα στην πραγματικότητα ξεκίνησε όταν ήμασταν ακόμα με τα ελαστικά Michelin. Άρα, δεν πρέπει απλώς να δείχνουμε προς μία κατεύθυνση».

top