Μπριατόρε: Νελσίνιο το μέλλον


Το αφεντικό της Renault, ο Φλάβιο Μπιατόρε χαρακτήρισε τον Νελσίνιο Πικέ ως το μέλλον και περιέγραψε το νεαρό Βραζιλιάνο ως τον τέλειο συνεργάτη για τον πρώτο πιλότο της ομάδας του, τον Φερνάντο Αλόνσο, στην προσπάθεια που κάνει η ομάδα να ξεπεράσει την περυσινή απογοητευτική χρονιά.

Ο Πικέ προβιβάστηκε στην αγωνιστική ομάδα από το ρόλο του πιλότου δοκιμών που είχε πέρυσι και παραδέχθηκε ότι θα έχει δύσκολο έργο να εξοικειωθεί στην παρθενική του σεζόν στην κορυφαία κατηγορία. Ο ίδιος ήταν εξίσου σαφής πάτνως όταν είπε ότι δεν θα μπορούσε να έχει καλύτερο δάσκαλο από τον πρώην διπλό παγκόσμιο πρωταθλητή, Φερνάντο Αλόνσο.

"Ο Νελσίνιο είναι το μέλλον", είπε ο διευθυντής της Renault F1 και συνέχισε: "Κι όταν έχεις έναν τύπο όπως ο Αλόνσο θα πρέπει επίσης να έχεις κάποιον στο ρόστερ που να μπορεί να μάθει από εκείνον. Πιστεύω ότι αν θέλουμε να επενδύσουμε στο μέλλον, θα έχει περισσότερο νόημα να έχουμε έναν πρωτοεμφανιζόμενο σαν τον Πικέ στο μονοθέσιο. Ο Νελσίνιο έχει πολλά να μάθει, αλλά είναι σε μία φανταστική θέση. Δεν θα μπει σε ανταγωνισμό με τον Φερνάντο, διότι πιστεύω ότι θα έχανε, αλλά είναι πολύ έξυπνος και με μεγάλο κίνητρο, θέλει να μάθει και είναι μέρος της ομάδας. Είναι ένας νέος πιλότος, μόλις 21 ετών και πιστεύω ότι σε 1-2-3 χρόνια με τον Φερνάντο θα είναι φανταστικό για εκείνον να μαθαίνει. Ελπίζω ότι θα έχουμε τους Φερνάντο και Νελσίνιο μαζί για πολλά χρόνια ακόμα".

Ο Ιταλός, που δούλεψε με τον πατέρα του Πικέ στη Benetton το 1990 και το 1991 είχε χαρακτηρίσει τον τρεις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή ως πολύ έξυπνο και πολύ γρήγορο και γρήγορα απάντησε στις κριτικές που του θύμισαν ότι την ίδια περίοδο πέρυσι είχε μιλήσει με τα ίδια λόγια για τον Χέικι Κοβαλάινεν, διώχνοντας όμως τον Φινλανδό για χάρη του Πικέ, επειδή κάποιοι εξέφρασαν τον φόβο ότι ο Κοβαλαίνεν θα ασκούσε πολύ μεγάλη πίεση στον Αλόνσο.

"Το μέλλον έχει αλλάξει", σχολίασε. "Μερικές φορές έχεις μία φιλενάδα και πιστεύεις ότι είναι το μέλλον σου, μετά γνωρίζεις μία καλύτερη και το μέλλον σου έχει αλλάξει. Ίσως επειδή ο Χέικι θα γυρίσει σε εμάς μία ημέρα. Ο κόσμος αγαπάει τόσο πολύ τη Renault που όλοι θέλουν να γυρίσουν. Βρήκαμε το σωστό συνδυασμό να στείλουμε τον Χέικι στην McLaren, σε μία πολύ ανταγωνιστική ομάδα και να φέρουμε τον Νελσίνιο στη Renault. Είναι μία συνέχεια επίσης, επειδή τη περασμένη χρονιά έκανε πολλά χιλιόμετρα δοκιμών και για τη Renault είναι πολύ σημαντικό να έχουμε έναν Βραζιλιάνο πιλότο επίσης. Η McLaren είναι μία πολύ σημαντική ομάδα για την F1 κι έχω μεγάλο σεβασμό για τον Ρον Ντένις. Πιστεύω ότι ο Χέικι είναι πολύ καλός και πολύ αποφασισμένος. Ο Λιούις Χάμιλτον έχει το πλεονέκτημα αυτή τη στιγμή γνψρίζοντας το μονοθέσιο και την ομάδα, αλλά θα υποστηρίξουν το ίδιο τον Χέικι. Το γεγονός ότι η McLaren έχει άλλον έναν από τους πιλότους μας σημαίνει συνέχεια. Η σταθερότητα είναι τα πάντα στην F1 κι αυτοί είναι πολύ σταθεροί".

Σε ότι αφορά το αναπτυξιακό πρόγραμμα πιλότων της Renault, με τον πρωτοπόρο του ασιατικού πρωταθλήματος GP2, Ρομέν Γκροζάν, τον πιλότο της ίδιας διοργάνωσης, Μπεν Χάνλεϊ και τον πρώην νικητή στο GP2 Λούκας Ντι Γκράσι, να έχουν ρόλο πιλότου δοκιμών το 2008, ο Μπριατόρε ήταν σαφής ότι η Renault είναι και θα παραμείνει ακούραστη στην αναζήτησή της για μελλοντικά αστέρια. "Ο Γκροζάν πάντα ήταν μέρος του αναπτυξιακού προγράμματος πιλότων της Renault", εξήγησε ο 57χρονος.

"Κέρδισε και τους 2 εναρκτήριους αγώνες του ασιατικού πρωταθλήματος GP2. Το γεγονός ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί νεαροί πιλότοι στη Renault οφείλεται στο ότι πιστεύουμε σε εκείνους. Πάντα επενδύουμε σε νεαρούς πιλότους και πάντα ελπίζεις ότι θα βρεις τον επόμενο Μίκαελ Σουμάχερ, τον επόμενο Αλόνσο ή τον επόμενο Κίμι Ράικονεν. Πάντα ψάχνεις για το καλύτερο".

top