Ο κακός καιρός επηρέασε την BMW Sauber


Δεν ήταν μόνο ο κακός καιρός στη Βαρκελώνη, αλλά στη Βαλένθια η ομάδα της BMW-Sauber επίσης επηρεάστηκε από τις άσχημες καιρικές συνθήκες στην Ισπανία.

Λόγω των συνθηκών στη πίστα τόσο ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα όσο και ο Νικ Χάιντφελντ ήταν ικανοί να κάνουν μόνο λίγους γύρους. Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, η ομάδα δεν κατάφερε να δουλέψει την πρώτη από τις τρεις ημέρες όπως είχε σχεδιάσει. Η ομάδα της BMW-Sauber F1 αποφάσισε να σώσει χιλιόμετρα δοκιμών – που περιορίζονται από τους κανονισμούς – για μελλοντικά σκέλη.

Αντίθετα, οι Νικ Χάιντφελντ και Ρόμπερτ Κούμπιτσα ασχολήθηκαν με ελέγχους συστημάτων, συλλογή δεδομένων με το μονοθέσιο F1.08 να αγωνίζεται με ελαστικά για βροχή και ακραίες καιρικές συνθήκες.

Ο Κούμπιτσα περιόρισε την εμφάνισή του σε μόλις 6 γύρους. Ο Χάιντφελντ έκανε δοκιμαστικές εκκινήσεις υπό βροχή. Το απόγευμα, η ομάδα έκανε αρκετή εξάσκηση στους ανεφοδιασμούς, ως μέρος της ξεχωριστής προετοιμασίας των μηχανικών. Σήμερα, Τετάρτη, η ομάδα θα συνεχίσει τις δοκιμές με τους Κούμπιτσα και Χάιντφελντ στη Βαλένθια.

top