"Είμαστε εκεί που θέλουμε"

Μετά τις δοκιμές με το νέο αεροδυναμικό πακέτο της Ferrari στην Βαρκελώνη, ο Φελίπε Μάσα πιστεύει ότι η εξέλιξη της F2008 προχωράει σύμφωνα με τον σχεδιασμό, ωστόσο καλεί για ακόμα περισσότερη δουλειά, καθώς παραμονεύει η απειλή της McLaren.


"Ολα θα φανούν στην Μελβούρνη. Δεν θέλω να πω κάτι πριν τον πρώτο αγώνα γιατί μπορεί να υπάρξουν εκπλήξεις" - Φελίπε Μάσα

Ο βραζιλιάνος πιλότος ήταν μερικά δέκατα του δευτερολέπτου πιο αργός σε σχέση με τα δύο Ασημένια Βέλη την Πέμπτη (21/2) σε στεγνή πίστα, ωστόσο δηλώνει ευχαριστημένος με τις αεροδυναμικές αναβαθμίσεις στο μονοθέσιό του.

Σε ερώτηση για το πόσο χρόνο πιστεύει ότι έδωσε το νέο πακέτο, ο Μάσα απάντησε: "Είναι δύσκολο να πω με ακρίβεια. Ισως 1-2 δέκατα, αλλά δεν είναι εύκολο να κάνω συγκρίσεις".

Ο 27χρονος οδηγός πρόσθεσε: "Παρόλα αυτά, σίγουρα είναι αυτό που περιμέναμε. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε πάνω στην εξέλιξη άλλων πραγμάτων, όπως είναι το set-up, όμως είμαστε εκεί που θέλουμε να είμαστε".

Ο Μάσα τόνισε επίσης ότι δεν ανησυχεί για το μικρό πλεονέκτημα που είχε η McLaren έναντι της Ferrari την Πέμπτη (21/2) στην Καταλούνια.

"Δεν μπορούμε να πούμε τίποτα για τους χρόνους", σημείωσε. "Ολοκληρώσαμε το πρόγραμμά μας και κάναμε αυτά που θέλαμε. Οι χρόνοι είναι σημαντικοί, αλλά όχι και το πιο σημαντικό πράγμα. Είμαστε πίσω μερικά εκατοστά του δευτερολέπτου, οπότε θα πρέπει να βελτιώσουμε κάποια πράγματα στο μονοθέσιο. Είμαστε εκεί που θέλουμε, όμως δεν πρέπει να τα παρατήσουμε, αλλά να συνεχίσουμε τη δουλειά".

Η εκτίμηση της πλειοψηφίας του Τύπου με βάση τους χρόνους στο σύνολο των χειμερινών δοκιμών, είναι ότι η Ferrari αποτελεί την ομάδα που δίνει τον ρυθμό στις υπόλοιπες, όμως ο Μάσα προτιμά μια πιο προσεκτική προσέγγιση στο θέμα.

"Πέρυσι (στις δοκιμές εξέλιξης) ήμασταν πάντα οι ταχύτεροι και όλοι έλεγαν ότι η Ferrari ήταν η ομάδα που έπρεπε να κερδίσεις. Οπότε δεν αλλάζει κάτι, η φιλοσοφία μας παραμένει η ίδια. Θα πρέπει να σκεφτόμαστε τη δουλειά μας και όχι αυτά που γράφονται ή λέγονται.

"Ολα θα φανούν στην Μελβούρνη. Δεν θέλω να πω κάτι πριν τον πρώτο αγώνα γιατί μπορεί να υπάρξουν εκπλήξεις".

Το φετινό πρωτάθλημα της F1 ξεκινάει στην Αυστραλία το τριήμερο 14-16/3.

top