"Ποιος δεν θα `θελε Ferrari..."

Ο Φερνάντο Αλόνσο έδωσε νέα τροφή στα σενάρια που τον θέλουν να μετακινείται στην Ferrari την επόμενη σεζόν, λέγοντας -ούτε λίγο ούτε πολύ- ότι ζηλεύει τους Κίμι Ράικονεν και Φελίπε Μάσα που έχουν την τύχη να οδηγούν το "καλύτερο μονοθέσιο" του grid.


"Αυτή τη στιγμή η Ferrari έχει το καλύτερο μονοθέσιο και γι` αυτόν τον λόγο όλοι θα ήθελαν να βρίσκονταν στην θέση των Κίμι και Μάσα" - Φερνάντο Αλόνσο

Παρά την έντονη φημολογία που τον ήθελε να καταλαμβάνει την μία από τις δύο αγωνιστικές θέσεις της ιταλικής ομάδας για το 2008 μετά το διαζύγιό του με την McLaren, ο ισπανός πιλότος πήρε τον δρόμο της επιστροφής για την Renault.

Το συμβόλαιό του με το γαλλικό team έχει ισχύ για τα επόμενα δύο χρόνια, ωστόσο ο ίδιος ο Αλόνσο έχει αποκαλύψει ότι υπάρχουν όροι που του επιτρέπουν να αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν.

Σε ερώτηση που του έγινε από την ελβετική εβδομαδιαία εφημερίδα Motorsport Aktuell για το αν μπορεί να εγγυηθεί την παρουσία του στην Renault του χρόνου, ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν ξεκάθαρος.

"Οχι", απάντησε. "Η απόφασή μου θα εξαρτηθεί από έναν συνδυασμό τριών παραγόντων: τον βαθμό ανταγωνιστικότητας του μονοθεσίου, την ατμόσφαιρα στην ομάδα και το οικονομικό στοιχείο".

Επίσης, ο Αλόνσο αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια στην Ferrari, λέγοντας: "Αυτή τη στιγμή έχουν το καλύτερο μονοθέσιο και γι` αυτόν τον λόγο όλοι θα ήθελαν να βρίσκονταν στην θέση των Κίμι και Μάσα".

Τέλος, ο 27χρονος πιλότος εμφανίστηκε απαισιόδοξος για τις δυνατότητες της R28 και το αν αυτή μπορεί να τον βοηθήσει να γυρίσει στην κορυφή.

"Ο τίτλος αποτελεί περισσότερο μεσοπρόθεσμο στόχο", σημείωσε. "Θα είναι πολύ δύσκολο να παλεύουμε με τα γρήγορα μονοθέσια. Στόχος μας για το 2008 είναι να παλεύουμε για το βάθρο".

top