Η Force India παρουσίασε το φετινό της μονοθέσιο τη Πέμπτη και ο συνιδιοκτήτης της ομάδας Βιγιάι Μάλια ήταν αισιόδοξος ότι η ομάδα μπορεί να αρχίσει


Η Force India παρουσίασε το φετινό της μονοθέσιο τη Πέμπτη και ο συνιδιοκτήτης της ομάδας Βιγιάι Μάλια ήταν αισιόδοξος ότι η ομάδα μπορεί να αρχίσει τις καλύτερες εμφανίσεις.

Το μονοθέσιο VJM01 με κινητήρα της Ferrari, παρουσιάστηκε μπροστά σε ένα μεγάλο κοινό στην Ινδία και θα χρησιμοποιήσει το ίδιο βασικό σασί που χρησιμοποιούσε η προκάτοχος ομάδα της Spyker πέρυσι, αλλά υπάρχουν κάποιες διαφορές στο αεροδυναμικό πακέτο. Η Force India, που αγωνίστηκε ως Spyker πέρυσι πριν αγοραστεί και μετονομαστεί από έναν όμιλο που έχει ηγέτη τον Ινδό δισεκατομμυριούχο Μάλια, έχει ήδη επιβεβαιώσει τον Ιταλό Τζιανκάρλο Φιζικέλα και τον Γερμανό Άντριαν Σούτιλ, ως πιλότους της.

Η Spyker πήρε μόλις έναν βαθμό και τερμάτισε 10η στο πρωτάθλημα των 11 ομάδων μετά την αποβολή από το πρωτάθλημα κατασκευαστών της McLaren λόγω της υπόθεσης κατασκοπείας. Η Force India, με τα νέα χρώματα που ξεχωρίζουν το χρυσό, το βυσσινί και το λευκό, θέλει να βελτιώσει την απόδοσή της.

"Εμείς, εγώ και η οικογένεια Μολ, δώσαμε στην ομάδα τις οικονομικές πηγές, τις τεχνικές πηγές και τις ανθρώπινες πηγές επίσης. Μπορούμε με πίστη να δηλώσουμε ότι η Force India θα βελτιώνεται σταδιακά σε ότι αφορά την πρόοδο", είπε ο Μάλια.

Ο προϋπολογισμός για τη σεζόν ανέρχεται στα 120 εκ. δολάρια, μία αύξηση 50 εκ. δολαρίων σε σχέση με πέρυσι. Οι πιλότοι ήταν παρόντες αλλά δεν υπήρχε γύρος επίδειξης. Οι πρώτες δοκιμές του νέου μονοθεσίου έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στην ισπανική πίστα της Βαρκελώνης στις 25 Φεβρουαρίου. Η σεζόν ξεκινά στην Αυστραλία στις 16 Μαρτίου.

Η παθιασμένη με το κρίκετ Ινδία, με πληθυσμό 1.1 δισεκατομμυρίων ανθρώπων και την ταχύτερα αναπτυσσόμενη μεγάλη οικονομία μετά την Κίνα, θεωρείται μία πιθανή αγορά για άλλα σπορ. Με τον Ναρέν Καρθικέγιαν να γίνεται ο πρώτος Ινδός πιλότος της F1 το 2005 όταν αγωνίστηκε με την τώρα ανενεργή ομάδα της Jordan, δημιούργησε ενδιαφέρον για τα μηχανοκίνητα σπορ στη χώρα. Η Ινδία μάλιστα θα φιλοξενήσει τον πρώτο της αγώνα στην F1 το 2010. "Αυτή είναι η νέα πλατφόρμα για το πρόσωπο της νέας Ινδίας, μία ομάδα με έμπνευση από την Ινδία στο grid της F1", είπε ο Μάλια.

top