Έχει δρόμο ακόμα η Honda


Μετά την παρουσίαση της νέας RA108 στη βάση της Honda, στο Μπράκλεϊ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Ιάπωνας κατασκευαστής πήρε μέρος σε ένα τριήμερο πρόγραμμα δοκιμών στη πίστα Καταλούναι της Βαρκελώνης.

Το σασί
RA108-01 ήταν το κύριο σημείο προσοχής στην αρχική παρουσίαση στη Βαλένθια, την περασμένη εβδομάδα σε μία τελετή πριν την παρουσίαση, αλλά αυτή η εβδομάδα σηματοδότησε το πρώτο εντατικό πρόγραμμα δοκιμών με τα πρώτα 2 σασί, με τα οποία έκαναν δοκιμές οι πιλότοι αγώνων Ρούμπενς Μπαρικέλο και Τζένσον Μπάτον, μαζί με τον πιλότο δοκιμών κι αναπληρωματικό πιλότο, Άλεξ Βουρτς.

"Στις πρώτες μας κανονικές δοκιμές με την
RA108 και με το κέρδος των 2 σασί, η προσοχή μας ήταν στη βασική δουλειά ρυθμίσεων και στην δοκιμή της αξιοπιστίας", είπε ο επικεφαλής του μηχανολογικού τμήματος της Honda, Στιβ Κλαρκ. "Έχουμε δουλειά ακόμα να κάνουμε στην εξέλιξη των ρυθμίσεων, καθώς η RA108 είναι πολύ διαφορετική αεροδυναμικά σε σχέση με την προκάτοχό της και θα χρειαστεί κάμποσος χρόνος μέχρι τις επόμενες δοκιμές για να βελτιστοποιήσουμε τις ρυθμίσεις του σασί.

Επίσης δουλεύουμε ακόμα στην προσαρμογή του νέου
ECU και αυτό αποδείχθηκε εξαιρετικά δύσκολο στις συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης που βιώσαμε. Αυτές οι προκλήσεις φάνηκαν από την ταχύτητά μας εδώ, ειδικότερα στους μονούς γρήγορους γύρους, αν και η σταθερότητά μας στις μεγάλες αποστάσεις ήταν λίγο καλύτερες. Γενικά, η δουλειά που κάναμε μας δίνει μία καλή βάση για τις επόμενες δοκιμές στη Χερέθ, όπου θα έχουμε στόχο να εξελίξουμε ακόμα περισσότερο το μονοθέσιο", πρόσθεσε. Το πρόγραμμα δοκιμών της ομάδας πριν από την έναρξη της σεζόν τώρα θα συνεχιστεί στο Χερέθ το διάστημα 12 με 14 Φεβρουαρίου.

top