Ισπανικό μίσος για McLaren

Οι Ισπανοί φίλοι της F1 αποδοκίμασαν έντονα τη McLaren στις δοκιμές της Βαρκελώνης.


Γράφαμε πριν από τις δοκιμές που γίνονται αυτές τις ημέρες στη Βαρκελώνη ότι η ισπανική πίστα θα θυμίζει γήπεδο ποδοσφαίρου από το πλήθος των ένθερμων Ισπανών που θα πάνε εκεί για να υποστηρίξουν τον αγαπημένο τους οδηγό, που δεν είναι άλλος από τον Fernando Alonso (διαβάστε εδώ το σχετικό θέμα). Οι προβλέψεις επιβεβαιώθηκαν και το Circuit de Catalunya έγινε… γήπεδο από όλες τις απόψεις.

Είναι γνωστό ότι στην Ισπανία ο Fernando Alonso είναι ιδιαίτερα δημοφιλής. Είναι επίσης γνωστό ότι στην περσινή κόντρα του με τη McLaren, που οδήγησε στην πρόωρη λύση της συνεργασίας τους, ο Τύπος και οι φίλαθλοι στην ιβηρική χώρα τάχθηκαν έντονα υπέρ του Ισπανού πρωταθλητή και κατά της βρετανικής ομάδας. Επομένως, η McLaren και ο Lewis Hamilton έγιναν αποδέκτες έντονων αποδοκιμασιών από τους οπαδούς που πήγαν στην πίστα της Βαρκελώνης για να παρακολουθήσουν τις δοκιμές. Ειδικά ο νεαρός Βρετανός θεωρείται σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνος για τις «περιπέτειες» του Alonso και θεωρείται σχεδόν ανεπιθύμητος.

Από την πρώτη ημέρα δοκιμών, την Παρασκευή, οι Ισπανοί κατέλαβαν την εξέδρα που βρίσκεται μπροστά από τα pit της McLaren και σε κάθε ευκαιρία έδειχναν τη δυσαρέσκειά τους. Είχαν κρεμάσει ορισμένα καθόλου κολακευτικά πανό για τον Lewis Hamilton, αποδοκίμαζαν σε κάθε ευκαιρία, αναφέρθηκε μάλιστα και ρίψη αντικειμένων. Οι υπεύθυνοι της πίστας αντιμετώπισαν την κατάσταση στέλνοντας φρουρούς ασφαλείας στη συγκεκριμένη κερκίδα, για να μην ξεφύγουν τα πράγματα.Το Σάββατο, όμως, η «επίθεση» κλιμακώθηκε και οι άνθρωποι της McLaren ζήτησαν να κλείσει η κερκίδα που βρίσκεται μπροστά από τα pit της ομάδας, έτσι ώστε να μπορέσουν ανεπηρέαστοι να εκτελέσουν το πρόγραμμά τους. Έτσι και έγινε, και επανήλθε σε κάποιο βαθμό η ηρεμία στο «στρατόπεδο» της McLaren.

Η πίστα της Βαρκελώνης είναι κάτι σαν την έδρα των «ασημί βελών» αφού εδώ και πολλά χρόνια εκεί πραγματοποιούν το μεγαλύτερο μέρος των δοκιμών τους, και τα γεγονότα αυτά έχουν προβληματίσει αρκετά τους ανθρώπους της ομάδας. Ωστόσο, εκπρόσωπος της ομάδας δήλωσε ότι οι αποδοκιμασίες δεν έχουν επηρεάσει κανέναν: «Η Vodafone McLaren Mercedes έχει κάνει αγώνες και δοκιμές σε ισπανικές πίστες για πολλά χρόνια και όλοι στην ομάδα, μαζί τους και ο Lewis, αγαπούν πολύ την Ισπανία και τους Ισπανούς».

top