Πιθανή ανάκριση για τα αφεντικά της McLaren


Ένας εισαγγελέας ζήτησε από το αφεντικό της McLaren , τον Ρον Ντένις κι άλλα πρόσωπα κλειδιά της ομάδας να περάσουν από ανάκριση στην Ιταλία ως μέρος της έρευνας για το περυσινό θέμα κατασκοπείας με τα δεδομένα της Ferrari που είχαν διαρρεύσει.

Η
McLaren επιβεβαίωσε ότι οι δικηγόροι της έλαβαν κάποια χαρτιά από τις αρχές της Μόντενα που αυτή τη στιγμή εξετάζονται. Η ομάδα δεν έδωσε λεπτομέρειες αλλά η ιταλική εφημερίδα Gazzetta dello Sport ανέφερε ότι ο δικαστής Τζουζέπε Τίμπις έχει την πρόθεση να ακούσει τον Ντένις, τον διεθύνοντα σύμβουλο Μάρτιν Ουϊτμαρς και τον απομακρυσμένο αρχισχεδιαστή Μάικ Κάφλαν όπως επίσης και τον διευθυντή μηχανολογίας Πάντι Λοβ στις 18 Φεβρ ουαρίου.

Ο πρώην μηχανικός της
Ferrari , Νάιτζελ Στέπνεϊ ήταν επίσης στη λίστα, πρόσθεσε η εφημερίδα, αλλά οι υπάλληλοι της McLaren Τζόναθαν Νιλ και Ρομπ Τέιλορ δεν ήταν επειδή οι εισαγγελείς δεν είχαν τις διευθύνσεις των σπιτιών τους στην Αγγλία. Δεν υπήρξε άμεση επιβεβαίωση από τον εισαγγελέα και το γραφείο του Τίμπις είπε ότι βρίσκεται σε διακοπές.

Οι άνθρωποι της
McLaren ειδοποιήθηκαν στην διάρκεια του ιταλικού γκραν πρι στη Μόντσα τον Σεπτέμβριο ότι βρίσκονταν υπό έρευνα ως μέρος της διαδικασίας που ακολούθησε την διαρροή 780 σελίδων τεχνικών εγγράφων από την αντίπαλο Ferrari . Τα ιταλικά ΜΜΕ είπαν εκείνη την εποχή ότι ο Ντένις ήταν ο ένας από τους 7 ανθρώπους που δέχθηκε ένα "avviso di garanzia" από τον εισαγγελέα της Μόντενα, μία νομική ειδοποίηση ότι είναι ύποπτος για έγκλημα και ότι ερευνάται. Η McLaren απομάκρυνε τον Κάφλαν τον Ιούλιο όταν οι τεχνικές πληροφορίες της Ferrari βρέθηκαν τεχνικές πληροφορίες μετά από έρευνα στο σπίτι του στην Αγγλία.

Η πρωταθλήτρια
Ferrari κατηγόρησε τον Στέπνεϊ, που απολύθηκε από την ομάδα, ότι ήταν εκείνος που έδωσε το υλικό. Η McLaren από την πλευρά της αρνήθηκε ότι είχε ευνοηθεί από τα δεδομένα. Ο Τίμπις έχει ήδη μιλήσει με τον πρώην πιλότο της McLaren , Φερνάντο Αλόνσο, τον διπλό παγκόσμιο πρωταθλητή που άφησε την McLaren για τη Renault στο τέλος της περασμένης σεζόν και τον Ισπανό πιλότο δοκιμών Πέδρο Ντε λα Ρόσα.

Η
Ferrari αρχικά κατηγόρησε τον Στέπνεϊ για προσπάθεια δολιοφθοράς όταν μία μυστηριώδης λευκή σκόνη βρέθηκε στα ντεπόζιτα των μονοθεσίων της πριν από τον γκραν πρι του Μονακό τον περασμένο Μάιο. Ο Τίμπις ως συνέπεια διεύρυνε την έρευνα περιλαμβάνοντας και τους υπαλλήλους της McLaren . Η διοργανώτρια αρχή της FIA τράβηξε μία γραμμή στην υπόθεση κατασκοπείας σε ότι αφορά το σπορ, όταν χαρακτήρισε το θέμα λήξαν τον Δεκέμβριο.

Η
McLaren , που τιμωρήθηκε με πρόστιμο 100 εκ. δολαρίων και αποβολή από το πρωτάθλημα κατασκευαστών το Σεπτέμβριο, απολογήθηκε και αναγνώρισε ότι τα δεδομένα της Ferrari είχαν διεισδύσει βαθύτερα στην ομάδα από όσο υποπτεύονταν. Παρά το ότι το θέμα έληξε αγωνιστικά, η Ferrari είπε ότι θα συνεχίσει τη νομική δράση σε βάρος ατόμων σε Βρετανία και Ιταλία.

top