Συνεχίζει τις δοκιμές με τη Renault ο Αλόνσο

Η Renault παρέμεινε στη Χερέθ για να συνεχίσει το χειμερινό πρόγραμμα δοκιμών της στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τη νέα σεζόν.

Οι συνθήκες ήταν θερμές και ηλιόλουστες, αλλά ο άνεμος έκανε την εμφάνισή του σε όλη την διάρκεια της ημέρας και η ομάδα έπρεπε να προσαρμόσει το πρόγραμμά της. Η Renault συνέχισε να λειτουργεί ένα πρόγραμμα 2 μονοθεσίων, με τους Φερνάντο Αλόνσο και Νέλσον Πικέ να έχουν τα οδηγικά καθήκοντα. Ο Αλόνσιο βίωσε μερικά μικρά προβλήματα το πρωϊ, αλλά είχε ένα απόγευμα χωρίς απρόοπτα και κατάφερε να δοκιμάσει εξαρτήματα που δεν επηρεάζονταν από τις συνθήκες του δυνατού ανέμου.

«Όπως όλες οι ομάδες εδώ έτσι κι εμείς υποφέραμε από τις συνθήκες του πολύ δυνατού ανέμου», είπε ο Αλόνσο. «Δοκιμάσαμε όμως να εκμεταλλευτούμε το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας και δοκιμάσαμε μερικά σημαντικά εξαρτήματα του μονοθεσίου που δεν επηρεάζονταν από τον άνεμο. Έτσι κάναμε χρήσιμη δουλειά, αλλά έχουμε ακόμα να ασχοληθούμε με την απόδοση του μονοθεσίου, αργότερα μέσα στο μήνα".

Ο αρχιμηχανικός δοκιμών της Renault, Κρίστια Σιλκ, σχολίασε: "Έπρεπε να προσαρμόσουμε το πρόγραμμα λόγω των καιρικών συνθηκών, κάτι που έκανε πολύ δύσκολη την εκμάθηση των ρυθμίσεων του μονοθεσίου, ειδικότερα το απόγευμα. Ο Νέλσον είχε μία καλή ημέρα και ολοκληρώσαμε το πρόγραμμα με την δουλειά στις ρυθμίσεις το πρωϊ ενώ έκανε και μία αγωνιστική απόσταση το απόγευμα. Με τον Φερνάντο είχαμε μερικά μικρά προβλήματα που μας επηρέασαν το πρωϊ, αλλά το απόγευμα το μονοθέσιο λειτούργησε χωρίς προβλήματα. Δεν καταφέραμε να ολοκληρώσουμε τη δουλειά στις ρυθμίσεις που θέλαμε αλλά κάναμε κάποιες δοκιμές στα φρένα".

top