Πέρασε τα τεστ η νέα Super Aguri

Το πράσινο φως για την συμμετοχή της στο πρωτάθλημα του 2008 έλαβε η Super Aguri, καθώς το νέο της μονοθέσιο πέρασε με επιτυχία τα υποχρεωτικά crash tests της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.


Το μέλλον της ομάδας του Αγκούρι Σουζούκι, η οποία υποστηρίζεται από την Honda, ήταν αμφίβολο εδώ και αρκετές εβδομάδες λόγω οικονομικών προβλημάτων, εξαιτίας των οποίων αναγκάστηκε να απέχει από τα δύο πιο πρόσφατα τεστ εξέλιξης.

Παρά το γεγονός αυτό, το team δούλευε σκληρά το τελευταίο χρονικό διάστημα στο εργοστάσιό του στο Λίνφιλντ για να ετοιμάσει το νέο μονοθέσιο, την ώρα που βρίσκονταν υπό εξέλιξη διαπραγματεύσεις με εν δυνάμει επενδυτές.

Η δουλειά που έγινε με το μονοθέσιο είχε ως αποτέλεσμα να δοθεί από την FIA η επίσημη έγκριση στην SA08, καθώς αυτή πέρασε όλα τα crash tests.

Πλέον, οι άνθρωποι της Super Aguri μπορούν να αφοσιωθούν απερίσπαστα στην ολοκλήρωση των συνομιλιών με τους επενδυτές, έτσι ώστε να είναι σε θέση να συμμετάσχουν χωρίς προβλήματα στο επερχόμενο πρωτάθλημα.

Υπενθυμίζεται ότι η ιαπωνική ομάδα έχει δηλώσει τους Τακούμα Σάτο και Αντονι Ντέιβιντσον ως οδηγούς αγώνων της στην επίσημη λίστα της FIA, χωρίς ωστόσο να έχει ακόμα υπογράψει συμβόλαια μαζί τους, κάτι που αναμένεται να συμβεί το προσεχές χρονικό διάστημα.

top