Προβλήματα με το κιβώτιο για την Toyota


Η Toyota επέστρεψε στη δράση την 2η ημέρα δοκιμών στο Μπαχρέιν με 2 μονοθέσια και τους πιλότους αγώνων, Γιάρνο Τρούλι και Τίμο Γκλοκ στο τιμόνι των TF108.

Ένα ζεστό και ηλιόλουστο πρωινό έκανε τέλειες τις συνθήκες δοκιμών και οι 2 πιλότοι έμειναν απασχολημένοι δουλεύοντας σε προγράμματα μηχανικών αλλαγών στις ρυθμίσεις. Κάποια βελτιωμένα εξαρτήματα αξιολογήθηκαν επίσης, ενώ έγιναν έλεγχοι και σε άλλα συστήματα, παρόλα αυτά και τα 2 μονοθέσια αντιμετώπισαν προβλήματα με το κιβώτιο το απόγευμα, κοστίζοντας κάμποσο χρόνο καθώς έπρεπε να γίνουν επιδιορθώσεις. Ο Τρούλι θα συνεχίσει το πρόγραμμά του την 3η ημέρα σήμερα, μαζί με τον 3ο πιλότο Καμούι Κομπαγιάσι.

Ο Πασκάλ Βασελόν, επικεφαλής γενικός διευθυντής στον τομέα του σασί, σχολίασε: «Η προσοχή μας ήταν και πάλι στην εξέλιξη των βασικών ρυθμίσεων δοκιμάζοντας διαφορετικές μηχανικές λύσεις, αλλά δυστυχώς χάσαμε κάμποσο χρόνο και με τα 2 μονοθέσια λόγω προβλημάτων στο κιβώτιο. Ήταν κρίμα αλλά δοκιμάζαμε διάφορα εξαρτήματα, περιλαμβάνοντας το νέο κιβώτιο και θα μάθουμε από αυτά τα προβλήματα ώστε να βελτιώσουμε το πακέτο μας πριν ξεκινήσει η σεζόν. Χάσαμε κάμποσο χρόνο αλλά πραγματικά δεν κάναμε λιγότερα χιλιόμετρα επειδή η αξιοπιστία της TF108 ήταν πάρα πολύ καλή μέχρι τώρα και χρειαζόμασταν ούτως ή άλλως να ελέγξουμε την κατάσταση. Κάναμε παραγωγική δουλειά και νιώθω ότι βελτιωνόμαστε διαρκώς καθώς μαθαίνουμε όλο και περισσότερα για τα χαρακτηριστικά της TF108 ".

top