Ανάμικτα συναισθήματα

Οι Raikkonen και Massa αντιμετώπισαν διαφορετικά τα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας στην Αυστραλία.

Η πίστα του Albert Park έχει αρκετές δυσκολίες, οι οποίες έγιναν ακόμα πιο εμφανείς λόγω των υψηλότερων, από τις αναμενόμενες, θερμοκρασιών. Ο Kimi Raikkonen ήταν από τους πιλότους που προβληματίστηκαν αρκετά από τις συνθήκες και αυτό φάνηκε και από τους χρόνους του, καθώς στην πρώτη περίοδο έκανε τον ταχύτερο χρόνο, τον οποίο όμως δεν μπόρεσε να επαναλάβει το απόγευμα και έτσι αρκέστηκε στην έκτη θέση, ενάμιση δευτερόλεπτο πίσω από τη McLaren του Hamilton.

«Δεν είμαι ευχαριστημένος από τις δοκιμές», τόνισε ο Φιλανδός για να συνεχίσει: «το πρωί βρήκαμε κάποιες καλές ρυθμίσεις για το μονοθέσιο αλλά το απόγευμα δυσκολευτήκαμε και οι χρόνοι μας το δείχνουν αυτό. Πρέπει να κοιτάξουμε προσεκτικά τα δεδομένα ώστε να καταλάβουμε πως θα βελτιωθούμε. Ξέρουμε πως αν καταφέρουμε να βρούμε τη σωστή ρύθμιση, θα είμαστε ανταγωνιστικοί».

Ο ομόσταυλος του, Felipe Massa, ήταν πιο ευχαριστημένος καθώς κατάφερε τον τρίτο καλύτερο χρόνο, παρά το ότι δεν κατάφερε να δοκιμάσει τα πιο μαλακά ελαστικά καθώς είχε μία έξοδο. «Γενικά, είμαι ευχαριστημένος από την αρχή της σεζόν», είπε ο Βραζιλιάνος, «καταφέραμε να δουλέψουμε για τον αγώνα και πιστεύω πως θα μπορώ να έχω καλό ρυθμό για μεγάλο χρονικο διάστημα. Λόγω της εξόδου μου δεν κατάφερα να δοκιμάσω το τελευταίο σετ των διαθέσιμων μαλακών ελαστικών, αλλά αυτό δεν είναι μεγάλο πρόβλημα. Τα σκληρότερα ελαστικά ήταν πιο αξιόπιστα, ενώ τα πιο μαλακά δίνουν μεγαλύτερη πρόσφυση στον πρώτο γύρο, αλλά στη συνέχεια χάνουν την απόδοση τους πιο γρήγορα».

top