Μήνυμα Λιούις σε Κίμι

Ο Λιούις Χάμιλτον προειδοποιεί τον Κίμι Ράικονεν ότι θα του παλέψει σκληρά για να του κάνει την ζωή δύσκολη στην μάχη για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2008.


"Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα κάνω καλή δουλειά, αλλά φέτος αυτό σημαίνει κάτι διαφορετικό. Σημαίνει ότι θέλω να κερδίσω το πρωτάθλημα" - Λιούις Χάμιλτον

Ο πιλότος της McLaren θεωρεί ότι το μονοθέσιό του ισάξιο με αυτό της Ferrari και πιστεύει ότι θα είναι σε θέση να κατακτήσει τον τίτλο, τον οποίο έχασε για μόλις έναν βαθμό πέρυσι από τον φινλανδό.

"Με το `πακέτο` που έχουμε, αμφιβάλω πάρα πολύ ότι ο Κίμι θα τρέχει ανενόχλητος προς τον τίτλο την φετινή σεζόν", τόνισε ο Χάμιλτον.

"Σίγουρα, η Ferrari έχει πολύ καλό μονοθέσιο, όμως το βρήκα παράξενο που δεν βρέθηκαν σε όλες τις δοκιμές στις οποίες ήμασταν εμείς. Ηταν πολύ γρήγοροι στο Μπαχρέιν, αλλά δεν γνωρίζουμε τι έκαναν εκεί. Ομως τα τεστ στην Βαρκελώνη μάς δίνουν πιο καθαρή εικόνα, γιατί αν κοιτάξουμε τα αντίστοιχα περσινά στην ίδια πίστα, ήμασταν 3-4 δέκατα πίσω.

"Φέτος, πιστεύω ότι βρισκόμαστε πολύ πιο κοντά. Εχουμε ισάξια μονοθέσια".

Επιπλέον, ο 23χρονος βρετανός πιλότος παραδέχθηκε ότι η περσινή του εμπειρία με την απώλεια του πρωταθλήματος στην Βραζιλία ήταν μεγαλύτερο πλήγμα γι` αυτόν απ` ό,τι είχε αφήσει να φανεί τότε.

"Εμαθα ότι δεν πρέπει να αφήνεις την πίεση να σε καταβάλει", πρόσθεσε ο Χάμιλτον. "Πρέπει να παραμένεις συγκεντρωμένος και να μην αφήνεις τα τεκταινόμενα εκτός πίστας να σε επηρεάζουν. Οχι βέβαια ότι αυτό έκανα πέρυσι. Το γεγονός αυτό είναι από τα δυνατά μου σημεία και πρέπει να το διατηρήσω.

"Στις τελευταίες κούρσες χτυπήθηκα σκληρά. Ημουν στα ουράνια μετά την Ιαπωνία και πήγα στην Κίνα με την ίδια αυτοπεποίθηση, αλλά για οποιονδήποτε είναι σκληρό να δέχεται τέτοιο πλήγμα στο τέλος. Είναι δύσκολο να αποδεχθείς ότι έχασες τον πρωτάθλημα με αυτόν τον τρόπο, έναν στόχο για τον οποίο δουλεύεις σε όλη σου τη ζωή.

"Φέτος είναι διαφορετικά τα πράγματα. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα κάνω καλή δουλειά, αλλά φέτος αυτό σημαίνει κάτι διαφορετικό. Σημαίνει ότι θέλω να κερδίσω το πρωτάθλημα".

top