Αισθητή βελτίωση

Στην Honda πιστεύουν πως η ανανεωμένη RA108 μπορεί να ανέβει στο μέσο της κατάταξης.


Οι χειμερινές δοκιμές μονο ελπίδα δεν γέμισαν τους ανθρώπους της αγωνιστικής ομάδας της Honda, καθώς οι χρόνοι των RA108 ήταν ικανοί μόνο για τις χαμηλότερες θέσεις της κατάταξης. Αυτός ήταν και ο λόγος που οι Jenson Button, Rubens Barrichello και Alexander Wurz πέρασαν τρεις ημέρες στη πίστα της Jerez, δοκιμάζοντας το αεροδυναμικό πακέτο που θα χρησιμοποιηθεί στην Αυστραλία, χωρίς όμως να ανακοινωθούν οι χρόνοι τους. Σύμφωνα με τον αρχηγό της ομάδας Ross Brawn τα συμπεράσματα ήταν ενθαρρυντικά, κάτι που δίνει την ελπίδα πως τα Ιαπωνικά μονοθέσια θα μπορούν να κινηθούν με χρόνους που θα τα φέρει στη μάχη του μέσου της κατάταξης.

«Στη Jerez είχαμε την άνεση να δοκιμάσουμε μόνοι μας και έτσι συγκρίναμε τις διαφορές του παλαιού με το νέο αεροδυναμικό πακέτο, και μεταξύ τους είδαμε πως υπήρξε βελτίωση», δήλωσε ο Brawn σε συνέντευξη τύπου στο Τόκυο, για να συνεχίσει πως «το πιο ενθαρρυντικό ήταν η απόδοση του μονοθεσίου στις δοκιμές μεγάλων αποστάσεων. Ήταν πιο σταθερό και, ενώ ο απόλυτος χρόνος σε έναν γρήγορο γύρο ήταν καλύτερος, αυτό που μας χαροποίησε ήταν η προσομοίωση αγώνα». Σίγουρα η Honda απέχει πολύ από την κορυφή, αλλά που ακριβώς «βλέπει» ο πολύπειρος Βρετανός την νέα του ομάδα σε σχέση με τον ανταγωνισμό; «Είναι πολύ δύσκολο να υπολογίσουμε που βρισκόμαστε σε σχέση με τον ανταγωνισμό, αλλά το πιο σημαντικό πράγμα για εμένα ήταν πως έγινε ένα θετικό βήμα. Αυτό που ψάχνω, και αυτό που θέλω να πετύχω, είναι αυτού του είδους τη πρόοδο. Πιστεύω πως ήταν ένα σημαντικό κέρδος απόδοσης, το οποίο ίσως να μας ανεβάσει στο μέσο της κατάταξης. Αλλά στη Μελβούρνη θα πρέπει να κάνουμε πολύ καλή δουλειά».

Όσον αφορά τους πιλότους, οι οποίοι θα έχουν το δύσκολο έργο της επίτευξης βαθμών και καλών θέσεων, αμφότεροι δήλωσαν ευχαριστημένοι. Ο Button δήλωσε πως «Στη Jerez πετύχαμε για πρώτη φορά να βελτιώσουμε την απόδοση μας οπότε ήταν ένα θετικό τριήμερο δοκιμών», ενώ ο Barrichello συμφώνησε με τον Βρετανό τονίζοντας πως «είμαι ανυπόμονος να βρεθώ στη Μελβούρνη και να δω που βρισκόμαστε. Πιστεύω πως η ομάδα είναι καλά προετοιμασμένη για την αρχή της σεζόν».

top