Η βελτίωση στις κατατακτήριες δοκιμές στόχος του Αλόνσο


Ο Φερνάντο Αλόνσο πάλεψε και πήρε ένα καλύτερο από όσο περίμενε αποτέλεσμα, με την 4η θέση του αυστραλιανού γκραν πρι, έχοντας ξεκινήσει από την 11η θέση.

Πηγαίνοντας στη Μαλαισία, ο Ισπανός είναι σε καλή κατάσταση αλλά έχει στόχο μία καλύτερη απόδοση σε κατατακτήριες δοκιμές από το μονοθέσιό του καθώς αυτός είναι ο μεγάλος τομέας για βελτίωση.

«Πιστεύω ότι πρέπει σίγουρα να βελτιώσουμε το επίπεδο της απόδοσής μας στον έναν γύρο σε κατατακτήριες δοκιμές, έτσι ώστε να καταφέρουμε να βρεθούμε σε καλύτερη θέση στο grid για να κάνουμε τα πράγματα ευκολότερα στον αγώνα", είπε ο Αλόνσο. "Μετά, είναι σημαντικό να έχουμε καλή σταθερότητα έτσι ώστε να μην χάνουμε έδαφος και να αρχίσουμε να κινούμαστε εμπρός. Αυτό είναι που πρέπει να έχουμε κατά νου στην διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών τη Παρασκευή στο Σεπάνγκ ".

«Το αποτέλεσμα της Μελβούρνης είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα και μας δίνει αυτοπεποίθηση και επιπλέον κίνητρο να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά», πρόσθεσε ο διπλός παγκόσμιος πρωταθλητής. "Γνωρίζουμε ότι εκμεταλλευτήκαμε τις περισσότερες από τις ασυνήθιστες καταστάσεις, αλλά έπρεπε να είμαστε σε μία θέση να το κάνουμε αυτό. Παρόλα αυτά, αυτός είναι μόλις ο πρώτος αγώνας και πρέπει ακόμα να σημειώσουμε πρόοδο σε ότι αφορά το να πιάσουμε την ταχύτητα των άλλων ομάδων. Υπάρχει δουλειά που πρέπει να γίνει, αλλά το αποτέλεσμα στη Μελβούρνη μας δίνει όλη την πίστη ότι μπορούμε να φτάσουμε εκεί".

Ο ίδιος συνέχισε προειδοποιώντας τους αντιπάλους του ότι θα είναι δυνατότερος στο γκραν πρι Μαλαισίας αυτό το τριήμερο. «Το Σεπάνγκ πραγματικά είναι η αγαπημένη μου πίστα», πρόσθεσε ο Αλόνσο. «Πήρα την πρώτη μου pole position εκεί το 2003 με τη Renault και έχω κερδίσει 2 φορές αυτό τον αγώνα. Είναι μία πίστα που απολαμβάνω και πάντα είχα την τάση να είμαι λίγο πιο επιθετικός. Ελπίζω ότι φέτος θα είμαι ικανός να τα πάω καλά και πραγματικά ανυπομονώ για τον αγώνα".

top