"Φανταστικό αποτέλεσμα"

Ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα χάρισε στην BMW Sauber το δεύτερο σερί πόντιουμ μέσα στη σεζόν, επιτυχία που χαρακτήρισε "φανταστική" για την γερμανική ομάδα.Ο πολωνός οδηγός πήρε το καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας του στην Αυστραλία, τερματίζοντας στην 2η θέση της κούρσας πίσω από τον νικητή Κίμι Ράικονεν.

Αυτό ήταν το πρώτο του προσωπικό βάθρο μετά το ιταλικό GP του 2006 και δεύτερο σερί για την BMW Sauber εντός του 2008, ύστερα από την 2η θέση του Νικ Χάιντφελντ στην Αυστραλία.

"Πιστεύω ότι είναι ένα φανταστικό αποτέλεσμα για την ομάδα αυτή η 2η θέση στη σειρά ", τόνισε ο Κούμπιτσα, ο οποίος είχε εγκαταλείψει στην πρεμιέρα έχοντας εκκινήσει από την πρώτη σειρά του αρχικού grid.

"Μετά την ατυχία στο αυστραλιανό GP, κατάφερα επιτέλους να πάρω πόντιουμ μετά τη Μόντσα το 2006 και είμαι πολύ χαρούμενος για μένα και την ομάδα.

"Προσπάθησα να κρατήσω σταθερό ρυθμό και βλέποντας τον Χάικι (Κοβαλάινεν) 17" πίσω μου μετά τους δεύτερους ανεφοδιασμούς, μείωσα τις στροφές του κινητήρα και να τον κρατήσω φρέσκο για την επόμενη κούρσα. Στο τέλος δεν αισθανόμουν καλά, οπότε ήταν δύσκολο να παραμείνω στο συγκεντρωμένος. Ενιωθα ότι θα κατάρρεα!".

Παρά τα συνεχόμενα καλά αποτελέσματα της BMW, ο Κούμπιτσα πιστεύει ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης για την ομάδα του Μάριο Τάισεν.

"Είμαστε ήδη ευχαριστημένοι με τον ρυθμό μας. Στην αρχή της σεζόν δεν έμοιαζαν καλά τα πράγματα και ήταν δύσκολο να πούμε που είμαστε. Ωστόσο, υστερούμε κάπως σε τελική ταχύτητα. Αυτό μας δυσκολεύει, αφού πρέπει να πιέζουμε πολύ στις στροφές, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να φθείρονται πολύ τα λάστιχα".

top