Ο Χάμιλτον ανυπομονεί για το Μπαχρέιν


Το δίδυμο της McLaren των Λιούις Χάμιλτον και Χέικι Κοβαλάινεν μας είπε τις σκέψεις του για το γκραν πρι του Μπαχρέιν το επόμενο τριήμερο.

Ο τρίτος γύρος του πρωταθλήματος διεξάγεται στο βασίλειο του Μπαχρέιν με την McLaren Mercedes να πηγαίνει στην διεθνή πίστα του Μπαχρέιν πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα κατασκευαστών με 24 βαθμούς. Λιούις Χάμιλτον και Χέικι Κοβαλάινεν είναι στην 1η και 4η θέση του πρωταθλήματος οδηγών με 14 και 10 βαθμούς αντίστοιχα.

Λιούις Χάμιλτον: "Το Μπαχρέιν είναι μία πραγματικά ωραία πίστα, είναι αρκετά διαφορετική από όλες τις άλλες διότι κυριολεκτικά οδηγείς στην έρημο. Δεν υπάρχουν δέντρα ή κτήρια όταν οδηγείς, απλά έρημος. Πραγματικά μου αρέσει η πίστα, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες να προσπεράσεις όπως για παράδειγμα στις στροφές 1,4,7 και 10. Με όλες τις ευθείες μπορείς να εκμεταλλευτείς πολύ το slipstreaming και μετά να εξασφαλίσεις ότι θα κάνεις καλές εξόδους, οπότε σε ότι αφορά τον αγώνα είναι μία πολύ καλή πίστα.

Η χάραξη έχει σπουδαία σχεδίαση, ξεκινώντας με μία πολύ μεγάλη ευθεία και μετά πηγαίνεις σε μία πολύ κλειστή στροφή με 1η ταχύτητα και μετά επιταχύνεις σε ένα μικρό κομμάτι πριν πας σε άλλη μία μεγάλη ευθεία. Είναι μία πίστα με πολλές στροφές και αλλαγές υψομέτρου, που είναι αρκετά μεγάλες σε μερικά κομμάτια. Ο άνεμος επίσης παίζει μεγάλο ρόλο φέρνοντας άμμο στην πίστα και αυτό σημαίνει πως κάθε κομμάτι εκτός γραμμής είναι πολύ ολισθηρό. Κάνει ζέστη στο Μπαχρέιν, όπως και στην Αυστραλία και τη Μαλαισία, οπότε είναι ιδανικό που αυτοί οι τρεις αγώνες είναι μαζί στο ξεκίνημα καθώς σωματικά είναι πολύ απαιτητικοί και μπορείς να προετοιμαστείς για αυτούς παράλληλα".

"Μου αρέσει ο αγώνας του Μπαχρέιν, είναι ένας από εκείνους για τους οποίους ανυπομονώ πραγματικά, όπως το Μονακό και το Σπα. Έχω πολλές καλές αναμνήσεις από την πίστα, πέρυσι είχα έναν φανταστικό αγώνα. Ήταν πολύ διασκεδαστικός και πήρα το 3ο μου βάθρο στην F1 ενώ ισοβάθμησα στην κορυφή του πρωταθλήματος, που ήταν κάτι μη ρεαλιστικό.

Η καλύτερη ανάμνηση είναι από το 2004, όταν ανέκαμψα από ένα καταστροφικό κατατακτήριο σκέλος στην F3 και κατέληξα 23ος. Δούλεψα σκληρά στον αγώνα και τον κέρδισα. Αυτός ήταν ένας από τους πιο όμορφους αγώνες που είχα πάρει μέρος μέχρι εκείνου του σημείου". "Πέρασα λίγο χρόνο στη Ταϊλάνδη. Ο γυμναστής μου ήρθε εκεί και είχα ένα πολύ εντατικό πρόγραμμα σωματικής εκγύμνασης για το διάστημα που ήμασταν εκεί".

Χέικι Κοβαλάινεν: "Το πιο προφανές πράγμα είναι ότι η άμμος κάνει το επίπεδο πρόσφυσης χαμηλότερο και τα ελαστικά δεν πατούν στην άσφαλτοι τόσο καλά και μπορεί να είναι ολισθηρά μερικά σημεία. Η εξέλιξη της πίστας είναι επίσης αρκετά υψηλή στο Μπαχρέιν επειδή όταν αρχίζουμε να οδηγούμε στην πίστα, η άμμος σηκώνεται στον αέρα. Αυτό πιέζει περισσότερο τους κινητήρες, καθώς μπορεί να υπάρχει σκόνη στον αέρα που περνάει στον κινητήρα. Ο καιρός είναι επίσης αρκετά ευμετάβλητος και υποθέτω ότι μπορεί να αλλάξει μπορεί γρήγορα επειδή είμαστε στην έρημο".

"Ο αγώνας είναι αρκετά σκληρός για τα ελαστικά. Υπάρχουν μερικές περιοχές που θέλουν δυνατά φρένα και υπάρχουν και μερικές γρήγορες φουρκέτες όπου αλλάζεις κατεύθυνση με υψηλή ταχύτητα, κάτι που πάντα ασκεί πίεση στα ελαστικά. Πρέπει να το θυμόμαστε αυτό και να φροντίσουμε τα ελαστικά μας όσο περισσότερο μπορούμε στην διάρκεια του τριημέρου. Θα είναι ένας παράγοντας κλειδί στην διάρκεια του αγώνα".

"Οι στροφές 6 και 7 είναι ιδιαίτερα απολαυστικές, είναι μία γρήγορη δεξιά και μετά μία γρήγορη αριστερή. Είναι σπουδαία η αίσθησή του σε ένα μονοθέσιο της F1. Είναι μία γρήγορη φουρκέτα που περνάμε με 5η ταχύτητα".

"Επέστρεψα στην Ευρώπη μετά τον αγώνα στο Σεπάνγκ και πέρασα λίγο χρόνο στο τεχνολογικό κέντρο της McLaren με τους μηχανικούς μου. Μετά πήγα σπίτι και εστίασα στην γυμναστική".
Από: www.sportaction.gr

top