"Ετσι χάσαμε τον Χάμιλτον"

Ο συνιδρυτής της Williams, Πάτρικ Χεντ, αποκάλυψε ότι η ομάδα του θα μπορούσε να είχε υπογράψει με τον Λιούις Χάμιλτον το 2004, αλλά έχασε την ευκαιρία λόγω της άρνησης της BMW, η οποία εκείνη την εποχή την προμήθευε με κινητήρες.


Σύμφωνα με την εκδοχή του Χεντ, ο νεαρός βρετανός επισκέφτηκε το εργοστάσιο της ομάδας εκείνη τη χρονιά, καθώς είχε διαφωνήσει με την McLaren που τον υποστήριζε σε όλη την μέχρι τότε αγωνιστική του καριέρα.

"Μας τηλεφώνησαν και μας είπαν `...μπορούμε να έρθουμε και να σας δούμε;`", είπε ο Χεντ. "Μετά ήρθαν και είπαν πως ο Ρον Ντένις τούς είχε απορρίψει.

"Ημασταν με την BMW εκείνο τον καιρό και νομίζω ότι ο Φρανκ Γουίλιαμς τηλεφώνησε στον Μάριο Τάισεν και του είπε `...κοίταξε, αυτός ο τύπος μοιάζει αρκετά καλός και ήρθε σε μας για να τον βοηθήσουμε`. Ομως νομίζω ότι ο Μάριο είπε ότι δεν ήταν σε θέση να του προσφέρουν υποστήριξη, ενώ εμείς δεν είχαμε την οικονομική δυνατότητα να τον χρηματοδοτήσουμε".

Ο Χεντ κατέληξε λέγοντας: "Ετσι, θα μπορούσαμε να βλέπαμε τώρα τον Λιούις σε μια Williams, όμως χάσαμε την ευκαιρία προς μεγάλο εκνευρισμό του Φρανκ".

Το 2004 ο Χάμιλτον συμμετείχε στην Formula Three Euroseries, αλλά στο τέλος της χρονιάς διαφώνησε με την McLaren ως προς την εξέλιξη της καριέρας του. Ο νεαρός οδηγός ήθελε να ανέβει ένα επίπεδο στα πρωταθλήματα, όμως η βρετανική ομάδα επιθυμούσε την παραμονή του στην Formula Three.

Τελικά έμεινε υπό την "ομπρέλα" της McLaren, με την οποία έκανε ντεμπούτο πέρυσι στην F1, με τα γνωστά, εντυπωσιακά αποτελέσματα.

top