Δεν πάμε για τον τίτλο!!

Ο Flavio Briatore παραδέχτηκε ότι η Renault δεν είναι έτοιμη να διεκδικήσει τον τίτλο φέτος.


Τα λόγια του Ιταλού manager της Renault είναι σαφή. Η Γαλλική εταιρία δεν είναι σε θέση να δώσει στον δυο φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Fernando Alonso ένα μονοθέσιο αντάξιο του 2006 ώστε να ανταγωνιστεί τους υπόλοιπους. Η R28 έχασε σημαντικό έδαφος την προηγούμενη χρονιά και σύμφωνα με τα λεγόμενα του Briatore είναι αδύνατο να καλύψει το κενό μέσα στο 2008. Παρόλα αυτά ο Alonso είναι αισιόδοξος και μάλιστα περισσότερο από ότι ο Briatore για την φετινή χρονιά και τον αγώνα της Αυστραλίας.

«Έχουμε καθυστερήσει άλλα πέρσι ήταν δύσκολα διότι το 2006, παλεύαμε με τον Fernando για τον τίτλο μέχρι τον τελευταίο αγώνα με την Ferrari», δήλωσε ο Ιταλός για το πώς βλέπει την σεζόν φέτος στην Guardian. «Κερδίσαμε άλλα στην συνέχεια παραμελήσαμε την εξέλιξη του νέου μονοθεσίου».

Ο Fernando Alonso γνωρίζει καλά ότι δεν έχει το μονοθέσιο που είχε πριν από δυο χρόνια, κάτι που συμμερίζεται και ο Briatore. «Το μονοθέσιο είναι αργό για εκείνον. Άλλα δουλεύουμε σκληρά και ο Fernando δεν είναι από αυτούς που πιέζουν στα δοκιμαστικά. Ενδιαφέρεται περισσότερο να κατανοήσει το μονοθέσιο και να δώσει πληροφορίες στους μηχανικούς. Ο Fernando καταλαβαίνει ακριβώς την ποιότητα του μονοθεσίου».

«Ο Fernando λέει ότι έχουμε 20-30 τοις εκατό πιθανότητες για τον τίτλο, άλλα εγώ πιστεύω είμαστε στο 20%, το οποίο σημαίνει ότι είναι πιο αισιόδοξος από εμένα. Δεν μπορούμε να καλύψουμε τα πάντα σε τρεις μήνες, άλλα ελπίζουμε να παλέψουμε και να κερδίσουμε αγώνες στα μέσα της σεζόν».

Η Renault, όπως και οι υπόλοιπες ομάδες, βρίσκονται ήδη στην Αυστραλία και ετοιμάζονται για την πρώτη μάχη της χρονιάς στο Albert Park.

top