Ανακατεύοντας την τράπουλα

Ο Patrick Head υποστηρίζει ανοικτά την ιδέα του συστήματος της αντιστροφής θέσεων.


Μεγάλη συζήτηση γίνεται για το πώς η Formula 1 θα ανακτήσει το χαμένο ενδιαφέρον, με τις ιδέες για την αύξηση των προσπερασμάτων και του θεάματος να διαδέχονται η μία την άλλη. Μία από αυτές είναι και αυτή που υποστηρίζει πως τα μονοθέσια θα πρέπει να εκκινούν με σειρά αντίστροφη από αυτή της κατάταξης του πρωταθλήματος. Με αυτόν τον τρόπο, τα γρηγορότερα μονοθέσια θα πρέπει να αναλωθούν σε αρκετά προσπεράσματα για να φτάσουν στη νίκη.

Τελευταίος υποστηρικτής της ιδέας αυτής δεν είναι άλλος από τον, συνιδιοκτήτη της Williams, Patrick Head, ο οποίος σε δηλώσεις του υποστήριξε πως «θα ήθελα να δω το grid σε αντίστροφη σειρά από αυτή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος. Είναι δίκαιο για όλους και στο τέλος, ο ικανότερος πιλότος θα κερδίζει τον τίτλο». Η λογική του Βρετανού στηρίζεται στο εξής: «Αν πρέπει όλοι να κάνουν δοκιμές και μετά να εκκινούν με τον ταχύτερο στην πρώτη θέση και τον αργότερο στην τελευταία, γιατί να υπάρχουν προσπεράσματα; Μπορεί τα προσπεράσματα να είναι λιγότερο δύσκολα, αλλά αν ένας πιλότος να βρίσκεται σε αυτή την θέση γιατί είναι τρία δέκατα αργότερος από το μονοθέσιο μπροστά του, πως θα καταφέρει να το προσπεράσει;»

Οι επικριτές αυτής της ιδέας είναι πολλοί αλλά ο Head τους απαντά πως: «είμαι σίγουρος πως πολλοί θα είναι αυτοί που θα παραπονεθούν. Αλλά συναντώ πολλούς ανθρώπους οι οποίοι προτιμούν να παρακολουθούν αγώνες με μοτοσυκλέτες και πρέπει να πω πως τους καταλαβαίνω καθώς δεν υπάρχουν πολλά προσπεράσματα στη Formula 1».

top