Δεν είδα κανένα κόκκινο φως

Μετά τον αποκλεισμό του από το Αυστραλιανό Grand Prix , και τους χαμένους βαθμούς για την ομάδα του, ο Rubens Barrichello κριτίκαρε ανοικτά τον τρόπο με τον οποίο ειδοποιούνται οι πιλότοι για την κατάσταση της πίστας. Ο Βραζιλιάνος έιχε έναν πολύ καλό αγώνα, αλλά το λάθος του να αγνοήσει το κόκκινο φως στο τέλος του pitlane κατά την έξοδο από το τελευταίο pit-stop του, αποδείχτηκε μοιραίο για αυτή του την προσπάθεια.

Ο ίδιος υποστήριξε πως ποτέ δεν είδα κάποιο τέτοιο φως, και πιστεύει πως θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί κάποιο νέο σύστημα για να αντιμετωπιστούν τέτοια περιστατικά καλύτερα στο μέλλον. «Ποτέ δεν είδα κάποιο κόκκινο φώς», υποστήριξε ο Barrichello, «δεν πρόκειται να το δω ποτέ και δεν θα πω ότι το είδα. Τα φώτα βρίσκονται σε τελείως λάθος θέση και την στιγμή που τα βλέπεις, είναι ήδη αργά καθώς έχεις ήδη περάσει από δίπλα τους. Λόγω της καινούργιας ECU, υπάρχουν πολλές ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν κατά την έξοδο από τα pits, και με αυτό ασχολιόμουν όταν έφτασα στα φώτα».

Ίσως η λύση να είναι ένας κριτής με κάποια χαρακτηριστική σημαία στο τέλος του pitlane; Ο έμπειρος πιλότος της Honda πιστεύει πως ναι: «Τουλάχιστον αυτό. Η έστω ένας μεγάλος ενημερωτικός πίνακας, όπως αυτός που υπήρχε στην στροφή 3 για να βλέπουμε τις κίτρινες σημαίες. Χρειάζεται κάτι μεγάλο σαν κι αυτό. Το πρόβλημα μου τα τελευταία 16 χρόνια όσον αφορά την Formula 1, είναι πως τα φώτα στο τέλος των pits δεν φαίνονται. Έχει συμβεί στους Montoya, Massa και Kubica. Κανείς δεν θα τα δει εκτός αν κάποιος από την ομάδα τους ενημερώσει πως υπάρχει κόκκινο φως, ή κάτι άλλο να γίνει. Είναι ατυχές».

top